Tomáš Šuhajda Rôzne

V humenskej nemocnici panuje čulý pracovný ruch: Celý areál sa zmení na nepoznanie

V lete ohlásilo vedenie humenskej nemocnice a spoločnosti Svet zdravia, ktorá ju prevádzkuje, investíciu do nemocnice v rekordnom objeme 1,7 milióna eur. Práce sú v plnom prúde a takýto je ich aktuálny stav.

Ilustračný obrázok k článku V humenskej nemocnici panuje čulý pracovný ruch: Celý areál sa zmení na nepoznanie
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi hlavné nedostatky zaradilo vedenie nemocnice Svet zdravia Humenné decentralizáciu jednotlivých pracovísk, medzi ktorými je vzdialenosť aj 100 až 300 metrov a nevyhovujúci stav infraštruktúry, teda ciest či parkovacích miest.

Aj toto má zmeniť spomínaná investícia, ktorá je rozdelená do 10 projektov. Ako uviedol v stredu pred novinármi riaditeľ nemocnice Marián Béreš, dnes sú už práce za polovicou. Sedem projektov sa realizuje alebo bolo dokončených.

Prvým ukončeným projektom bolo rozšírenie oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde pribudli 4 nové intenzívne lôžka. Takisto ste už zaiste postrehli obnovenú a zateplenú budovu LDCH, v ktorej vymenili kompletne všetkých 480 okien. Aktuálne tam prebiehajú ešte interiérové úpravy a úpravy vstupov. Prehľad všetkých projektov v realizácii, ktoré by mali byť dokončené ešte v tomto toku:

  • Rekonštrukcia budovy LDCH.
  • Infraštruktúra – cesty, parkoviská (vzniknúť má až 105 nových parkovacích miest), chodníky, oddychová zóna, celková úprava areálu, osvetlenie…
  • Vybavenie a spustenie prevádzky ďalšej operačnej sály.
  • Vonkajšia rekonštrukcia/fa­sáda budovy pediatrie a gynekológie.
  • Presťahovanie onkológie na pediatriu.
  • Presťahovanie pediatrie do budovy LDCH.

V prípravnej fáze sú ďalšie projekty a to rekonštrukcia prízemia Gynekológie, rekonštrukcia pôrodných sál a sťahovanie riaditeľstva do budovy pediatrie.

Značná časť investície je financovaná z predaja prebytočného majetku. Ako však na tlačovke zdôraznil riaditeľ nemocnice, preinvestované budú peniaze vo vyššej sume ako bol predaný majetok.

Tejto téme sa budeme venovať na 24-ke aj naďalej. Bližšie informácie už čoskoro!

V humenskej nemocnici panuje čulý pracovný ruch
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM