Tomáš Šuhajda Krimi

Hrôza pri priecestí: Do Humenčana (34) s bicyklom vrazil vlak, utrpel devastačné zranenia!

Včera okolo 20:00 hod. na Hrnčiarskej ulici v Humennom (pri budove SPP) zrazil vlak 34-ročného muža. Ten bol na mieste oživovaný a následne prevezený na ARO do humenskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza pri priecestí: Do Humenčana (34) s bicyklom vrazil vlak, utrpel devastačné zranenia!
Zdroj: TASR

K nešťastiu došlo neďaleko od chráneného železničného priecestia závorami a svetelnou signalizáciou. Vlak prichádzal zo Stakčína do Humenného. „Rušňovodič uviedol, že pri vchádzaní do žst. Humenné – mesto, smerom k chránenému železničnému priecestiu vo vzdialenosti 40 metrov, v Km 1,3, spozoroval z ľavej strany trate pri železničnom priecestí neznámu osobu s bicyklom, ktorá pri železničnom priecestí zastala. Následne táto osoba vstúpila s bicyklom na železničnú trať pri železničnom priecestí tesne pred prichádzajúci vlak a ostala tam stáť,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Devastačné poranenie hlavy

„Rušňovodič po zaregistrovaní osoby okamžite použil výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, avšak pre krátku vzdialenosť už stretu nedokázal zabrániť. Na miesto bola privolaná RZP, ktorou bola osoba na mieste oživovaná a následne prevezená na NsP – oddelenie ARO v Humennom,“ uviedla Migaľová. Podľa privolaného lekára u zrazenej osoby došlo k devastačným poraneniam hlavy a dolnej časti tela.

Totožnosť osoby na mieste zistená nebola, nenašli sa žiadne doklady totožnosti. Podľa slov hovorkyne až ďalším šetrením bolo zistené, že ide o 34-ročného Humenčana. U rušňovodiča a u vlakovej čaty bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom.

Bojuje o život

Mladý muž sa po prevoze do nemocnice podrobil operácii. „Humenčan utrpel otvorené poranenie mozgu a stehennej kosti. Je po operácii, jeho stav je naďalej veľmi vážny. Momentálne je v umelom spánku na umelej ventilácii," povedala Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, ktorá je prevádzkovateľom humenskej nemocnice.

Zdroj: Policajný zbor SR/TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM