Tomáš Šuhajda Rôzne

V Humennom sa začali zápisy budúcich prvákov: Koľko je detí a aká je ponuka?

Zápisy predškolákov do prvého ročníka základných škôl (ZŠ) sa už začali aj v meste Humenné. Rodičia si môžu vybrať pre svoje dieťa jednu z desiatich základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom sa začali zápisy budúcich prvákov: Koľko je detí a aká je ponuka?
Zdroj: Dnes24.sk

„V materských školách v pôsobnosti mesta evidujeme 372 detí v predškolskom veku, ktorých rodič alebo zákonný zástupca je povinný podľa zákona o výchove a vzdelávaní, zapísať dieťa do 1. ročníka,“ informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková. Počítať sa však musí samozrejme s väčším počtom detí, keďže do mestských ZŠ budú zapísané v nasledujúcich dňoch aj deti z viacerých okolitých obcí.

V ponuke 10 škôl

V ponuke humenských škôl, do ktorých môžu zapísať rodičia svoje deti v nasledujúcich dňoch, je celkovo desať ZŠ. Deväť z nich patrí pod mesto a zriaďovateľom jednej je Rímskokatolícka cirkev. K zápisu je potrebné priniesť občiansky preukaz rodiča, respektíve zákonného zástupcu dieťaťa a jeho rodný list.

Športové triedy

Viacero humenských škôl sa popri vzdelávaní venuje aj rôznym pohybovým aktivitám. V rámci troch humenských ZŠ je preto možné pre školský rok 2014/2015 zapísať predškolákov aj do športových tried. Základná škola na Ulici SNP sa špecializuje na volejbal a plávanie, ZŠ Hrnčiarska má v ponuke futbal, hokej a atletiku, ZŠ Laborecká basketbal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM