Tomáš Šuhajda Krimi

V Humennom sa mal odohrať úverový podvod: Dvom mužom hrozí až 10 rokov natvrdo

Humenskí policajti majú na stole prípad úverového podvodu. Obvinení sú dvaja muži. Pozrite, čoho sa podľa policajnej správy dopustili. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom sa mal odohrať úverový podvod: Dvom mužom hrozí až 10 rokov natvrdo
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia obvinila 54-ročného Konštantína z obce Vrbnica a 30-ročného Ladislava z Medzilaboriec zo zločinu úverového podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, doterajším vyšetrovaním bolo preukázané, že v júni 2013 v Humennom uzatvoril Konštantín po vzájomnej dohode s Ladislavom s jednou z úverových spoločností zmluvu na bezúčelový úver vo výške 3 200 eur. Požičané peniaze mali byť podľa zmluvy splatené v 84 mesačných splátkach.

„Konštantín ale v úverovej zmluve uviedol nepravdivé údaje o tom, že je invalidným dôchodcom, že poberá vdovský dôchodok ako aj nepravdivé údaje o svojom mesačnom príjme i počte vyživovaných osôb. K zmluve predložil falošný výpis z bankového účtu, ktorý mu zadovážil Ladislav,“ povedala Migaľová.

Podľa ďalších slov policajnej hovorkyne Konštantín na základe zmluvy dostal od spoločnosti pôžičku vo výške 3 200 eur z čoho 1 400 eur dal Ladislavovi za jeho „pomoc“.

„Obvinení muži sú stíhaní na slobode, no v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ doplnila na záver Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM