Rôzne

V Humennom pribúdajú nové zastávky, do konca roka ich má byť až 15. Kde všade?

Do konca roka má v Humennom pribudnúť spolu až 15 nových zastávok, ktoré by mali spríjemniť čakanie na autobusy mestskej hromadnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom pribúdajú nové zastávky, do konca roka ich má byť až 15. Kde všade?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, obyvatelia mesta žiadali radnicu, aby im postavila resp. zrekonštruovala prístrešky hlavne v tých lokalitách, kde je ich málo alebo už neslúžia svojmu účelu.

Na ktorých miestach?

„V rámci naplánovaných investícií na tento rok sa preto osadí desať úplne nových autobusových zastávok na Dubníku, Gaštanovej ulici, Kudlovciach, na Ul. Osloboditeľov a Ševčenkovej ulici v smere do Medzilaboriec a zrekonštruuje sa jeden pôvodne plechový prístrešok pre umiestnenie detských kočiarov pri detskej poliklinike,“ priblížila M. Dochánová s tým, že tieto prístrešky osadí a zrekonštruuje za 55 998 eur spoločnosť Axor s.r.o. v spolupráci s Technickými službami Mesta Humenné.

Jednotlivé zastávky sú z oceľovej pozinkovanej konštrukcie so šírkou 170 cm, výškou 2,45 m a dĺžkou od troch do štyroch metrov, s polykarbonátovou oblúkovou strechou.

Aj ďalšie zastávky

Okrem toho sa obyvatelia mesta môžu tešiť podľa M. Dochánovej do konca roka aj na výstavbu ďalších piatich úplne nových zastávok a štvoricu zrekonštruovaných, ktoré zabezpečí na vlastné náklady spoločnosť Akzent BigBoard a.s. „Nové prístrešky sú predbežne vytypované na Laboreckú ulicu (pri parkovisku Billa a pri križovatke s Hrnčiarskou ul.), na ulicu Osloboditeľov pri Mlyne a na Námestí slobody smerom k Sídlisku III. Na uliciach Osloboditeľov, Sninskej, Ševčenkovej a Poľnej pri Chemlone, zase spomínaná firma demontuje a vymení staré autobusové prístrešky za nové,“ spresnila.

Ako doplnila, cieľom humenskej samosprávy naďalej zostáva, aby sa do konca budúceho roka dočkali nového šatu všetky autobusové zastávky v meste.

Niektoré zastávky sú už zhotovené, ako napríklad tá na Ul. Osloboditeľov, ktorú môžete vidieť na titulnej fotke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM