Rôzne

V Humennom prebiehajú rekonštrukcie chodníkov: Ktoré lokality sa dočkali opráv?

V tomto období dochádza v Humennom k opravám chodníkov a to v niekoľkých lokalitách mesta. Tieto rekonštrukčné práce potrvajú do konca októbra.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom prebiehajú rekonštrukcie chodníkov: Ktoré lokality sa dočkali opráv?
Zdroj: MsÚ Humenné

Október sa v Humennom nesie aj v znamení opráv chodníkov. Rekonštrukčných prác sa dočkali chodníky na uliciach Laborecká, Wolkerova, Lesná a pri malej železničnej stanici.

„Samotná oprava chodníkov spočíva vo vybúraní jestvujúcich obrubníkov a opotrebovaného asfaltového krytu. Po upravení podkladu jednotlivých chodníkov sa osadia nové obrubníky do betónového lôžka a v záverečnej fáze sa chodníky prekryjú novým asfaltobetónovým krytom,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Ako uviedla ďalej, konkrétne napríklad na Laboreckej ulici pri materskej škole Dargovských hrdinov sa poškodený chodník po úprave rozšíri až na dva metre. „Bude tak prístupný nielen pre peších, ale aj pre mamičky s kočíkmi a cyklistov,“ doplnila M. Dochánová.

Spolu sa podľa jej slov na Laboreckej ulici opraví 833 m2 chodníka, čo predstavuje približne 400 metrov dĺžky, 109,4 m2 chodníčka sa opraví na ulici Lesnej, na Wolkerovej ulici to bude plocha s rozlohou 348 m2 a pri malej železničnej stanici bude oprava realizovaná v rozsahu 656,43 m2 .

Opravy potrvajú do konca mesiaca október. „Na Odbore výstavby a územného plánovania MsÚ je evidovaných ďalších viac ako 85 podobných žiadostí a podnetov o opravu chodníkov a miestnych komunikácií, ktoré chceme postupne realizovať,“ dodala Dochanová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM