Krimi Krimi

V Humennom došlo k tragédii na koľajniciach: Mrazivé slová rušňovodiča!

Smrť na koľajniciach. K tragickej a veľmi smutnej udalosti došlo v Humennom vo štvrtok večer. Muž (†42) bol podľa polície po zrážke s nákladným vlakom na mieste mŕtvy.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom došlo k tragédii na koľajniciach: Mrazivé slová rušňovodiča!
Zdroj: TASR

Štvrtok krátko po 20-tej. Nákladný vlak smerujúci zo Stakčína do Humenného. Neďaleko Sninského mosta v Humennom. Podľa policajného hovorcu Daniela Džobanika došlo k zrazeniu a usmrteniu muža zo Sniny.

„Rušňovodič uviedol, že počas jazdy nákladným vlakom spozoroval osobu, ktorá náhle vstúpila do stredu koľajiska čelom k prichádzajúcemu vlaku. Okamžite použil zvukové výstražné znamenie a rýchločinné brzdenie, avšak pre krátku vzdialenosť už stretu nedokázal zabrániť a vlak muža zachytil prednou časťou rušňa,“ informoval Džobanik.

Podľa ďalších slov policajného hovorcu si rušňovodič nevšimol pri trati ďalšie osoby. Na miesto boli podľa neho privolaní záchranári, v čase o 20:25 však bola už len konštatovaná smrť a predbežne vylúčené cudzie zavinenie.

„Podľa privolaného obhliadajúceho lekára smrť zrazenej osoby nastala následkom úmyselného sebapoškodenia postavením sa pred idúci vlak a následnou polytraumou nezlučiteľnou so životom, bez známok násilia či cudzieho zavinenia a nariadil vykonanie pitvy,“ uviedol Džobanik.

Dychovej skúške na alkohol bol podľa Džobanika podrobený rušňovodič vlaku s negatívnym výsledkom. Prípad vyšetruje železničná polícia ako prečin usmrtenia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM