Samospráva

V Humennom bude zasadať mestské zastupiteľstvo: O čom budú poslanci rokovať?

V posledný pracovný deň tohto týždňa sa zídu poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom, aby prerokovali niekoľko bodov, vrátane jedného, ktorý určite zaujíma nejedného Humenčana.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom bude zasadať mestské zastupiteľstvo: O čom budú poslanci rokovať?
Zdroj: Dnes24.sk

A tým je návrh rozpočtu mesta a mestom zriadených organizácií na roky 2015 – 2017. Po zastupiteľstve by sme sa tak už mali dozvedieť, aké sú plánované príjmy či výdavky, ale aj to, čo budú najväčšie investície mesta počas týchto rokov.

Okrem toho sa bude riešiť napríklad všeobecne záväzné nariadenie o určovaní výšky dotácie na mzdy a prevádzku materských škôl a školských zariadení na území mesta, zásady poskytovania stravovania a príspevku na stravovanie pre držiteľov senior karty a po zastupiteľstve by sme už mali poznať aj členov jednotlivých komisií MsZ.

Schvaľovať sa budú taktiež plány práce a to mestského zastupiteľstva a mestskej rady, tiež aj plán kontrolnej činnosti hlavnej kontrolórky mesta na prvý polrok 2015.

Mestské zastupiteľstvo je verejné a môže sa ho zúčastniť každý občan, pre ostatných všetko podstatné prinesieme na 24-ke…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM