Rôzne

V budove OA patria jedny dvere dospelým: Takto si môžu Humenčania pomôcť v kariére!

Kedysi tam sídlila chemická priemyslovka, dnes je to predovšetkým sídlo Obchodnej akadémie. Okrem toho tam však môžu zavítať i dospelí. Zaklopaním na dvere č. 18 na prvom poschodí si môžu výrazne pomôcť vo svojej profesionálnej kariére. Veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku V budove OA patria jedny dvere dospelým: Takto si môžu Humenčania pomôcť v kariére!
Zdroj: Dnes24.sk

Sídli tam totiž Poradenské centrum pre dospelých (PCD) v Humennom. Ako z centra informovali Humenné 24, podstatou činnosti PCD je poskytovanie informácií o národnom projekte „Ďalšie vzdelávanie a poradenstvo pre dospelých ako nástroj lepšej uplatniteľnosti na trhu práce“, poskytovanie individuálneho poradenstva pre jednotlivcov v kariérnom raste, teda informácií o možnostiach rozšírenia, obnovenia si kvalifikácie, prípadne získania novej kvalifikácie.

Na výber 40 vzdelávacích programov

„Každý klient, ktorý zaklope na dvere nášho poradenského centra, má možnosť vybrať si zo 40 vzdelávacích programov z oblastí remesiel a služieb úplne bezplatne, prípadne vykonať skúšku odbornej spôsobilosti z uvedených vzdelávacích programov za predpokladu, že v danom odbore má uchádzač min. 5-ročnú prax,“ ozrejmujú z centra.

V súčasnosti prebiehajú dva vzdelávacie programy v odbore Kozmetik, kozmetička a tretí vzdelávací program v uvedenom odbore je pripravený na otvorenie v októbri.

„V našich možnostiach je zabezpečiť a uskutočniť v Humennom skúšky odbornej spôsobilosti pre klientov s 5-ročnou praxou momentálne v odboroch kuchár, čašník, cukrár a pekár. V prípade väčšieho záujmu klientov sme pripravení zabezpečiť skúšky odbornej spôsobilosti aj v iných oboroch remesiel a služieb,“ informuje PCD.

Sumár sumárov, na dvere PCD v Humennom môžu zaklopať všetci zamestnaní od 18 do 64 rokov, ktorí chcú bezplatne získať alebo rozšíriť si kvalifikáciu a tým si zabezpečiť lepšie kariérne uplatnenie či uplatnenie na trhu práce. Zoznam modulových vzdelávacích programov nájdete v galérii.

foto: ilustračné

Modulové vzdelávacie programy
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM