Rôzne

V bazénoch na Šírave sa už okúpali prví návštevníci: Pri vstupe na ľudí čakalo prekvapenie

Prví návštevníci si už zaplávali v bazénoch na Zemplínskej šírave. Tie otvorili s príchodom začiatku letnej sezóny. Na ľudí pri vstupe čakalo prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku V bazénoch na Šírave sa už okúpali prví návštevníci: Pri vstupe na ľudí čakalo prekvapenie
Zdroj: Dnes24.sk

A je to tu! Strediská na brehoch Zemplínskej šíravy sú už otvorené. Oficiálne sa sezóna začala v nedeľu 19. júna.

Potešili prvých návštevníkov

Ľudia k slovenskému moru zamierili aj kvôli kúpaniu sa v bazénoch. A v stredisku Kaluža zažili príjemné prekvapenie. Pri vstupe nestál nikto, kto by vyberal vstupné a rovnaká situácia sa zopakovala aj pri bráne s bazénmi. Počas otvorenia boli bazény totiž úplne zadarmo.

Prečítajte si tiež: Amfiteáter na Šírave odhalil svoje lákadlá: Toto všetko môžete zažiť počas letnej sezóny!

Prví rekreanti prichádzali v dobrej nálade s osuškou a plavkami. Nálada sa im zlepšila ešte viac, keď za vstup nič neplatili. „Prišli sme sem na otvorenie sezóny, nevedeli sme, že bazény budú zdarma. Veľmi nás to potešilo,“ vyjadrila sa Eva (33). Michalovčan Peter si pochvaľoval teplotu, ale aj čistotu bazénov. „Uvidíme, ako to bude ešte počas leta, ale zatiaľ je to tu super. Myslel som, že tu bude veľa ľudí, ale je to príjemné.“

Koľko zaplatíte?

Okrem bezplatného vstupu bol v areáli bazénu tiež bezdrôtový internet. Ten bude stále zadarmo. V Kaluži sa nachádza neplavecký bazén, ktorý bol uvedený do prevádzky v roku 2003. Bazén má dĺžku 112 m, šírku 12 m a hĺbku 1,2 m. Nachádzajú sa tam aj dva detské bazény s hĺbkou 0,4 m. Voda v bazéne je z vlastných obecných zdrojov – studní.

Ako uvádza obec, denný vstup do bazéna pre osoby staršie ako 6 rokov bude od pondelka do štvrtka stáť 2,50 €. Denný vstup do bazéna pre osoby staršie ako 6 rokov stojí v piatok, sobotu a nedeľu tri eurá. Za vstup do bazénu po 16. hodine zaplatíte 2 €.

Prečítajte si tiež: Zemplínska šírava a kvalita vody? Toto pred štartom sezóny odkazujú hygienici

Umelé kúpaliská ponúkajú predovšetkým osvieženie a zábavu počas horúcich letných dní. Mnohých ale nebaví len tak nečinne vylihovať pri bazénoch. Pre milovníkov športu a pohybu sú tu aj športové možnosti, ktoré ponúkajú tunajšie kúpaliská. Bazény Kaluža majú v blízkosti aj fitness stacionáre a volejbalové ihrisko.

Plánujete počas tohtoročnej sezóny navštíviť bazény v Kaluži? Áno.
Ešte neviem.
Nie.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM