Rôzne

Už je za dverami: Humenné opäť zažije obľúbený Deň železnice

V Humennom sa už čoskoro uskutoční Deň železnice, pričom pôjde o jeho piaty ročník. Zaujímavé podujatie si v uplynulých rokoch získalo množstvo priaznivcov.

Ilustračný obrázok k článku Už je za dverami: Humenné opäť zažije obľúbený Deň železnice
Zdroj: TASR

Deň železnice si v Humennom za predchádzajúce štyri ročníky získal veľké množstvo priaznivcov. Ponúka totiž ideálny program, ako môže spoločne prežiť deň celá rodinka. A jeho piaty ročník sa nezadržateľne blíži. Uskutoční sa totiž už v sobotu 2. septembra.

Podujatie sa bude konať tak ako pominulé ročníky v areáli humenského rušňového depa. Návštevníci si môžu zblízka obzrieť rôzne vlaky a súčasťou podujatia sú aj viaceré sprievodné akcie a lákadlá, nevynímajúc atrakcie pre deti.

V rámci Dňa železnice sa uskutočnia aj mimoriadne jazdy. Previesť sa bude dať na historickom parnom vlaku z Humenného (štart 9:00) do Medzilaboriec a späť (štart 11:05), historický vlak príde do Humenného aj z Košíc (štart 8:30) a historický vlak vedený rušňom Sergejom pôjde z Humenného (štart 9:00) do Sniny a späť (štart 11:20).

Sergejovi prischol prívlastok hollywoodsky rušeň, keďže účinkoval vo filme Peacemaker po boku Georgea Clooneyho a ďalších hviezd. Život mu opäť vdýchli nadšenci z Podvihorlatského železničného spolku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM