Tomáš Šuhajda Volejbal

Úspešný vstup do extraligy pre ŠK Chemes: Na domácej palubovke zdolali nepríjemnú Prievidzu

Extraliga muži 2. časť, 1. kolo – Chemesáci nastúpili v nedeľu na svoj prvý zápas v domácej extralige. V športovej hale privítali Prievidzu a na lavičke mohol domáci fanúšik spozorovať aj novú posilu – Martina Benčiča, naposledy hráča už zaniknutého VT Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný vstup do extraligy pre ŠK Chemes: Na domácej palubovke zdolali nepríjemnú Prievidzu
Zdroj: Dnes24.sk

ŠK Chemes Chemes Humenné – TJ Stavbár Prievidza 3:1 (15, 21, –32, 19)

111 minút, rozhodcovia: Höger, Porvazník, 200 divákov

V úvode prvého setu sa na podaní chytil Jakubov a Humenčania sa dostali do vedenia 5:1. Aj v ďalšom priebehu setu domácim vychádzalo podanie aj bloky a kontrolovali tak jeho priebeh (10:3). Neskôr sa osmelili aj hostia (13:10), ale toto stiahnutie stavu bolo všetko, čo im v úvodnom sete Chemesáci dovolili (18:11, 25:15).

Aj úvod druhého setu začali lepšie domáci volejbalisti (6:2), no v ďalšom priebehu s nimi dokázala Prievidza držať krok a niekoľkokrát sa nebezpečne priblížiť (16:15, 19:18). Aj keď bol tento set o poznanie vyrovnanejší ako prvý, jeho koncovku lepšie zvládol predsa len domáci favorit – 25:21.

V treťom sete sa vedenia ujali hostia a naďalej poriadne hrýzli. Domácim utiekli už na rozdiel piatich bodov (8:13), tí ale dokázali vyrovnať (18:18) a divákov čakala nesmierne dramatická koncovka setu. So šťastným koncom pre Prievidzu – 32:34!

Aj v úvode štvrtého setu sa pokračovalo vo vyrovnanom volejbale. Domácim sa podarilo súperovi výraznejšie odskočiť až v druhej polovici setu (19:14). Tento náskok si už postrážili a set aj celý zápas dotiahli do víťazného konca 25:19, 3:1.

Úspešný vstup do extraligy pre ŠK Chemes: Na domácej palubovke zdolali nepríjemn
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM