Rôzne

Úplná novinka v Humennom: Mestskí policajti hliadkujú už aj na bicykloch

Mestská polícia v Humennom využíva od júna tohto roku dva nové služobné bicykle, ktoré doplňujú pešie a motorizované hliadky.

Ilustračný obrázok k článku Úplná novinka v Humennom: Mestskí policajti hliadkujú už aj na bicykloch
Zdroj: MsÚ Humenné

Ako uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, potreba zakúpiť Mestskej polícii (MsP) bicykle vznikla z dôvodu hliadkovania v lokalitách a miestach, kde je sťažený prístup a pohyb služobnými vozidlami, ako napr. v pešej zóne, v parkoch, okolí zámku či skanzenu, na nábreží rieky Laborec, medzi panelákmi na jednotlivých sídliskách, v okolí miestneho cintorína, či v úzkych uličkách vnútroblokových priestranstiev.

„Aj vďaka novým služobným bicyklom môžu mestskí policajti hliadkovať vo svojich pridelených okrskoch efektívnejšie a hlavne rýchlejšie, keďže sa s bicyklom dostanú všade tam, kam potrebujú,“ doplnila Dochánová.

Dva služobné bicykle s príslušenstvom odkrojili z rozpočtu MsP spolu 1 400 eur. Každý z bicyklov je označený nápisom „Mestská polícia“. „Plášte kolies sú vystužené a odolné voči defektom, navyše majú špičkové nočné osvetlenie a špeciálny úložný priestor na potrebné písomnosti. K vybaveniu bicykla patrí aj cyklistická prilba,“ priblížila M. Dochánová s tým, že cyklohliadky budú fungovať počas priaznivého počasia od jari do jesene, v popoludňajších a večerných hodinách, ale aj počas víkendov a sviatkov.

Okrem zavedenia cyklohliadok rady Mestských policajtov rozšírili od začiatku tohto týždňa aj dvaja noví pracovníci na obsluhu pultu centrálnej ochrany a dispečingu Mestskej polície.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM