Kultúra

Umelec z Humenného: Skúma myslenie svojich detí a pretvára ich kresbičky

Milan Mihaľko mladší je synom nebohého akademického maliara Milana Mihaľka. V tvorbe tohto pôvodne biofyzika sa prelína kreativita s poznatkami vedy. Chcete si obzrieť jeho tvorbu naživo? Už čoskoro je tu možnosť.

Ilustračný obrázok k článku Umelec z Humenného: Skúma myslenie svojich detí a pretvára ich kresbičky
Zdroj: Dnes24.sk

Vihorlatské osvetové stredisko (VOS) v Humennom sprístupní totiž o niekoľko dní vo svojich priestoroch výstavu, ktorá bude prezentovať prierez jeho tvorbou z obdobia rokov 2006 až 2013.

Približne 40 olejových a akrylových malieb, ako i niekoľko PC grafík, ktoré budú súčasťou pripravovanej výstavy, nadväzuje na predošlý výtvarný prejav tohto autora, tentoraz rozšírený o intenzívne prežívanie rodinných vzťahov.

Kreativita aj poznatky z vedy

Mária Mišková z VOS informovala, že 43-ročný Humenčan, pôvodným povolaním biofyzik, skúma myslenie svojich detí, pretvára ich kresbičky a sprevádza ich slovom. „Túto dimenziu v tvorbe, prelínajúcu sa s kreativitou a poznatkami z vedy, premieta do série farebných obrazov, ktoré na diváka pôsobia síce abstraktne, avšak ich počiatok je zakorenený v reálnom svete.“

M. Mihaľko je synom nebohého akademického maliara Milana Mihaľka. Je niekoľkonásobným víťazom krajských a celoslovenských prehliadok Výtvarné spektrum, ilustrátorom kníh, účastníkom výtvarných plenérov a autorom ôsmich samostatných výstav. S jeho poslednou tvorbou sa budú môcť zoznámiť návštevníci VOS od 7. do 28. februára tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM