Tomáš Šuhajda Krimi

Ukrajinci nedovolene prekročili východnú hranicu a to na vrtuľníku: Takto zareagovali slovenskí policajti

Podľa polície dvaja Ukrajinci Dmytro S. (40) a Roman T. (35) nelegálne prekročili slovensko - ukrajinskú štátnu hranicu a to nie hocijak ale rovno vzduchom na vrtuľníku.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinci nedovolene prekročili východnú hranicu a to na vrtuľníku: Takto zareagovali slovenskí policajti
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa priamo z Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, títo Ukrajinci sa po prekročení hranice ocitli v okrese Sobrance a približne pol hodinu po tom územie Slovenska opustili v blízkosti Uble v okrese Snina.

Slovenskí policajti podľa jej slov ihneď kontaktovali kolegov Štátnej hraničnej služby Ukrajiny. „A po pristátí vrtuľníka oboch mužov zadržali na ukrajinskej strane pri obci Porožkovo,“ uviedla Baloghová.

Nakoľko bol skutok podľa policajnej hovorkyne zistený na slovenskej strane, vyšetrovanie budú viesť slovenskí policajti. „Obaja muži sú stíhaní na slobode, po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ poznamenala Denisa Baloghová.

Zdôraznila, že polícia je aj na takéto spôsoby a pokusy o nelegálne prekročenie štátnej hranice pripravená a schopná okamžite reagovať.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM