Rôzne

Týždeň modrého gombíka aj v Humennom: Pomôcť môžete deťom z krajiny po hrozivej katastrofe

Tretí májový týždeň bude už tradične patriť celoslovenskej zbierke Týždeň modrého gombíka. Aj vy máte opäť možnosť pomôcť a zanechať svoju stopu tentoraz v krajine, ktorú len nedávno zasiahli ničivé zemetrasenia.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň modrého gombíka aj v Humennom: Pomôcť môžete deťom z krajiny po hrozivej katastrofe
Zdroj: Dnes24.sk

Modrý gombík je celoslovenská kampaň, ktorú organizuje UNICEF Slovensko každý rok v máji. 11. ročník sa bude konať od 18. do 22. mája. Doposiaľ sa nazbierané peniaze rozposielali do celého sveta deťom, ktoré čelia humanitárnym krízam. Ale tento rok, pre nepredvídané tragické udalosti v Nepále, sa rozhodlo, že väčšina darovaných peňazí pôjde práve pre deti v tejto krajine.

V Humennom bude zbierka prebiehať rovnako ako v minulom roku v réžii Mládežníckeho parlamentu Freemar. „Do projektu sú zapojené aj školy ZŠ Pugačevova a ZŠ SNP. Mladých dobrovoľníkov z nášho mesta budete môcť zastihnúť na námestí, ale aj pred niektorými z obchodných domov, ako to bolo zvykom aj doteraz. Mladí Freemar-isti sa na organizovanie tohto ročníka budú stretávať v OZ Pomáhame si, ktoré im ochotne poskytlo priestory,“ informovala hovorkyňa Freemar Romana Vahaľová.

Pripomenula, že 10. ročník bol zameraný na výstavbu studní a prívod pitnej vody v Ugande. „Vyzbierali sme čiastku 525, 30 eur a spolu so základnými a strednými školami sme prekonali hranicu 1100 eur,“ doplnila R. Vahaľová.

Foto: Týždeň modrého gombíka v Humennom 2014

Týždeň modrého gombíka Humenné (2014)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM