Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Turistická kancelária na Šírave: O toto sa návštevníci zaujímajú najviac

Pracovníčky z Turistickej informačnej kancelárie Šírava – Hôrka prichádzajú, či už s domácimi alebo zahraničnými návštevníkmi, do častého styku. O čo sa u nich zaujímajú najviac?

Ilustračný obrázok k článku Turistická kancelária na Šírave: O toto sa návštevníci zaujímajú najviac
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vás v našom článku informovali, z akých štátov k Zemplínskej šírave mieria návštevníci najčastejšie. Tentokrát sme si posvietili na ďalšie zaujímavé informácie, ktoré sa týkajú turistov.

Čo láka zahraničných turistov?

Šírava je zaujímavá pre domácich, ale aj zahraničných návštevníkov. Svedčia o tom informácie z turistickej kancelárie nachádzajúcej sa pri slovenskom mori, ktoré hovoria jasne – cudzinci ako aj našinci si to k nemu namierili aj toto leto. Pracovníčkam v informačnom centre sme položili otázku, o čo sa turisti pri ich návšteve u nich zaujímajú najviac.

Ako nám prezradili z Turistickej informačnej kancelárie Šírava – Hôrka, zahraniční aj domáci turisti sa zaujímajú o odlišné lákadla zemplínskeho mora či jeho okolia, niektoré záujmy však majú aj spoločné. „Zahraniční turisti sa zaujímajú najčastejšie o plavbu loďou, pýtajú sa na Vinianske jazero či Morské oko.“

Ako je to s našincami?

Ako je to so Slovákmi a teda domácimi turistami? Zaujímali sme sa, či kladú v informačnom centre rovnaké otázky. „Návštevníci turistického informačného centra zo Slovenska sa zaujímajú o turistické atrakcie ako napríklad cestu na Vinianske jazero, Viniansky hrad, plavbu loďou, poplatky pri stanovaní, o kultúrne podujatia priamo v danom stredisku alebo aj po okolí,“ prezradili pre náš spravodajský portál z infocentra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM