Rôzne

Tri základné školy v Humennom majú nové riaditeľky: Kto sa nimi stal?

Primátorka Humenného Jana Vaľová vymenovala tri nové riaditeľky pre základné školy na území mesta. Pozrite si, o aké školy sa jedná a kto v nich bude zastávať riadiaci post.

Ilustračný obrázok k článku Tri základné školy v Humennom majú nové riaditeľky: Kto sa nimi stal?
Zdroj: TASR

4. októbra 2017 vyhlásila humenská samospráva výberové konanie na pozíciu riaditeľa ZŠ Kudlovská, ZŠ Dargovských hrdinov a ZŠ SNP.

„Rady škôl na základe výsledkov výberových konaní navrhli kandidátky na vymenovanie do funkcie riaditeliek nasledovne ZŠ Kudlovská – Paulína Škerliková, ZŠ Dargovských hrdinov – Adriana Bodová a ZŠ SNP – Katarína Sninčáková,“ informovala miestna radnica s tým, že tieto návrhy boli predložené primátorke Jane Vaľovej, ktorá sa s nimi stotožnila a 29. decembra 2017 ich vymenovala do funkcie na päťročné funkčné obdobie.

Zloženie rady školy je podľa radnice na každej škole individuálne podľa počtu zamestnancov danej základnej alebo materskej školy, štandardne je to však od 5 do 11 členov, z toho štyria delegovaní zástupcovia zriaďovateľa, štyria zvolení zástupcovia rodičov, 2 zvolení pedagogickí zamestnanci školy a jeden zvolený z ostatných zamestnancov školy.

V súčasnosti je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné 11 materských škôl (MŠ Dargovských hrdinov, MŠ Družstevná, MŠ Kudlovská, MŠ Mierová, MŠ Osloboditeľov, MŠ Partizánska s právnou subjektivitou, MŠ Štefánikova, MŠ Třebíčska, MŠ Tyršova, MŠ Lesná, ZŠ a MŠ Podskalka) a 8 základných škôl (ZŠ Dargovských hrdinov, ZŠ Hrnčiarska, ZŠ Kudlovská, ZŠ Laborecká, ZŠ a MŠ Podskalka, ZŠ Pugačevova, ZŠ SNP, ZŠ Jána Švermu).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM