Tomáš Šuhajda Volejbal

Tréner vicemajstrov: Chýbala smelosť a odhodlanosť, hráči podľahli tlaku

Oproti minulej sezóne sa roly vymenili. Majstrom sa stal Volley Team, neúspešným finalistom ŠK Chemes. Napriek tomu je obdivujúce, ako dlho sa humenský volejbal dokáže držať medzi extraligovou špičkou.

Ilustračný obrázok k článku Tréner vicemajstrov: Chýbala smelosť a odhodlanosť, hráči podľahli tlaku
Zdroj: Webnoviny.sk

Chemesáci chceli obhájiť vlaňajší titul a po prehre z nich bolo cítiť sklamanie. „Prehrali sme 0:3 a z mojich predstáv pred týmto zápasom sa nič nesplnilo. Myslím si, Volley Team nehral celkovo hviezdny volejbal, ale jednoducho im to stačilo. Myslím si, že to bolo skôr o nás, to, že my sme si uvedomili, alebo niektorí hráči tlak toho rozhodujúceho zápasu, ktorý môže ukončiť v Bratislave celú sériu. To si hráči preniesli aj na palubovku, bolo to vidieť v sile úderu v útokoch, ktoré sme mali realizovať, chýbala smelosť a odhodlanosť. Asi v tom sa to prejavilo najviac. Celú dobu sme to hráčom ale prízvukovali, že séria môže byť dlhá, že ju môžeme vrátiť ešte aj domov. Práve to, že naši hráči podľahli tomuto tlaku, to bola naša najväčšia chyba,“ povedal po rozhodujúcom zápase Richard Vlkolinský, tréner ŠK Chemes.

Tie tlaky boli obrovské

Na druhej strane neskrýval radosť a veľkú úľavu Branko Pistovič, tréner Volley Teamu. „Dôležité bolo, že sme po prehre v Humennom nejaký tlak dali trocha nabok. Vedeli sme, že doma sme silní, že budeme lepšie prihrávať a to sa aj potvrdilo. Dnes sme vyhrali myslím si zaslúžene, boli sme asi vo všetkých činnostiach lepší. Opäť, ako v celej sérii rozhodoval servis a príjem a dnes sa to zase len potvrdilo. Ja som teraz šťastný, že sme to zvládli, lebo tie tlaky boli obrovské.“

Volejbalisti Bratislavy slávia prvý majstrovský titul po víťazstve nad ŠK Chemes
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM