Krimi

Toto si je dobré prečítať: Humenský policajný šéf sa obracia na ľudí!

Neprehliadnite. Riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom Marek Lukacko sa obracia na ľudí. Prinášame vám jeho slová.

Ilustračný obrázok k článku Toto si je dobré prečítať: Humenský policajný šéf sa obracia na ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov riaditeľa Okresného riaditeľstva PZ je všeobecne známou skutočnosťou, že chodci patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky a zvlášť to platí v čase zníženej viditeľnosti, keď nemajú na sebe žiadne reflexné prvky.

S prichádzajúcim jesenným obdobím, zmenou letného času na zimný, je podľa neho potrebné zdôrazniť nemotorovým účastníkom cestnej premávky používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti, a tým zvýšenia ich bezpečnosti v cestnej premávke.

„Neoznačený chodec na ceste je za zníženej viditeľnosti veľkým rizikom,“ zdôraznil Lukacko.

„Nezabúdajme na to, že v cestnej premávke máme okrem svojich práv predovšetkým povinnosti. A len ak ich budeme všetci vzájomne dodržiavať a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný,“ doplnil.

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli voči sebe tolerantní a dodržiavali pravidlá cestnej premávky a tým prispeli k bezpečnosti svojej aj bezpečnosti ostatných tak, aby sa každá cesta končila v bezpečí domova.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM