Rôzne

Toto má prilákať turistov do nášho regiónu: Unikátna súťaž v podobe mobilnej aplikácie!

Súťaž ušitá pre turistov v Prešovskom kraji, ktorá využíva najmodernejšie technológie, avšak... Jej cieľom je, aby ľudia spoznávali krásy a miesta v našom regióne na vlastné oči. Pozrite, ako to funguje. Prvé, čo je potrebné urobiť, je stiahnuť si mobilnú aplikáciu.

Ilustračný obrázok k článku Toto má prilákať turistov do nášho regiónu: Unikátna súťaž v podobe mobilnej aplikácie!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovský kraj môžu turisti objavovať prostredníctvom súťaže s mobilnou aplikáciou Objavujme. Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska spustila v týchto dňoch súťaž Objavuj Prešovský kraj, ktorá chce turistom predstaviť zaujímavé miesta nášho regiónu modernou formou. Stačí si stiahnuť mobilnú aplikáciu Objavujme a v nej si zvoliť súťaž Objavuj Prešov­ský kraj. Turista tak získa 250 tipov na výlet a možnosť súťažiť o zaujímavé ceny.

Ako sa hrá?

Princíp hry je taký, že súťažiaci má navštíviť definované body v kraji a pomocou GPS potvrdiť ich návštevu. Za to získa súťažiaci príslušnú bodovú hodnotu. Rebríček hráčov je k dispozícii okamžite v mobilnom telefóne. Hráči s najvyšším počtom bodov môžu vyhrať tablety, pobyty v hoteloch a penziónoch Prešovského kraja, vstupenky do aquaparkov a zábavných centier či darčekové balíčky.

„Máme niekoľkoročné skúsenosti s prípravou zaujímavého obsahu pre turistov, teda vieme, čo im pomáha pri hľadaní výletov a čo potrebujú vedieť o miestach a výletoch, na ktoré sa vydajú. Súťaž Objavuj Prešov­ský kraj sme robili na mieru turistom, ktorí hľadajú tipy na výlety a radi spoznávajú nové miesta,“ uviedol Ľubomír Karas, jeden z tvorcov aplikácie Objavujme. 

Od Tatier až po Poloniny

Súťaž Objavuj Prešov­ský kraj pred­staví 250 bodov záujmu, sú medzi nimi hrady, múzeá, lokality od Tatier až po Poloniny, ale aj napríklad rôzne výhľady, pramene alebo miesta na pozorovanie nočnej oblohy. Navyše obsahuje zoznam zariadení, ktoré súťažiacemu poskytnú rôzne zľavy na občerstvenie, ubytovanie či wellness služby.

Každý záujmový bod v súťaži obsahuje informácie o mieste, fotografiu, bodovú hodnotu do súťaže, GPS súradnice a diameter, teda okruh, v ktorom sa hráč môže lokalizovať. Všetky body sú zobrazené na mape s možnosťou navigácie.

Súťaž Objavuj Prešov­ský kraj potrvá do polovice septembra. Ocenenie víťazov prebehne 26. septembra na oslavách Svetového dňa cestovného ruchu v Levoči. Informácie o súťaži získajú turisti na stránke KOCR Severovýchod Slovenska Severovychod.sk a  PodmeVon.sk. 

Foto: ilustračné, Jasenovský hrad

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM