Tomáš Šuhajda Rôzne

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za to: 3 pozoruhodné miesta v okolí Humenného, ktoré by bolo hriech nevidieť

Humenné. Mesto pod Vihorlatskými vrchmi. I vďaka nim to máme na skok na všakovaké zaujímavé miesta. Mnohé z nich sú veľmi známe, no niektoré už menej. Aj tie však stoja za pozornosť a 3 také vám teraz prinášame. Počuli ste už napríklad o jazere Aljaška?

Ilustračný obrázok k článku Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za to: 3 pozoruhodné miesta v okolí Humenného, ktoré by bolo hriech nevidieť
Zdroj: Dnes24.sk

V časti Vihorlatských vrchov sa nachádza Vojenský obvod Valaškovce, kde platil kedysi zákaz vstupu. Dnes to už pre väčšinu tohto územia neplatí. Každopádne, pri plánovaní výletu je prvom rade dôležité overiť si, či v tom čase nie sú na programe vojenské cvičenia. Počas nich je vstup zakázaný. Taktiež vo vojenskom obvode platia isté pravidlá, nemôžete napríklad fotiť alebo natáčať objekty obrannej infraštruktúry. Napokon i fotky, ktoré nájdete v našej galérii, boli pred zverejnením odkonzultované s rezortom obrany.

Prečo to však všetko spomíname… Nasledujúce tri miesta, ktoré vám chceme v tomto článku priblížiť, sa nachádzajú práve vo Vihorlatských vrchoch a zároveň vo vojenskom obvode. A práve predošlé riadky sú možným vysvetlením, prečo sú dané miesta aj miestnym menej známe. Ďalším dôvodom je fakt, že dostať sa na tieto miesta nie je práve med lízať. My vám ich teraz v skratke predstavíme. Rozhodne však stojí za to ich vidieť aj naživo.

Sokolia skala

Začneme miestom, odkiaľ je neuveriteľne nádherný pohľad na západný hrebeň Vihorlatských vrchov. Reč je o skalnatom útvare nazývanom Sokolia skala. Hneď pri ňom sa nachádza zase kúsok histórie. Niekdajší pravý vojenský bunker. Práve ten si môžete pozrieť aj na prvej fotke v galérii. I keď dostať sa na toto miesto nie je úplne jednoduché, stojí rozhodne za to.

Pri obrázku

Miesto Pri obrázku, kde sa nachádza kaplnka, už viacerým možno čo to hovorí. Taktiež sa nachádza vo Vihorlatských vrchoch a zároveň vo vojenskom obvode. Výnimočným a vzácnym je predovšetkým pre obyvateľov Kamenice nad Cirochou, ich predkovia sa totiž na týchto miestach ukryli pred ustupujúcou nacistickou armádou počas druhej svetovej vojny. Každoročne sa tam koná svätá omša. Druhá fotka v galérii.

Jazero Aljaška

Do tretice jazero, menej známe ale so svetoznámou prezývkou- Aljaška. Pýtate sa prečo tento názov? Pre jeho mimoriadne studenú vodu. Nádherná prírodná scenéria vám dopraje jeden veľký zážitok, kvôli ktorému sa oplatí vyjsť na túru trošku hlbšie do lesa. Aljaška je známa aj hojným výskytom bobra, čo nie je prekvapením, keďže ten potrebuje k životu čistú vodu… Ale dosť slov, veď pozrite si malú ochutnávku v podobe fotky číslo 3 v našej galérii.

3 pozoruhodné miesta v okolí Humenného, ktoré ste možno ešte nevideli!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM