Kultúra

Tomáš Klus na minulom turné východ obišiel: Vynahradí si to u nás v Humennom!

Česká hudobná hviezda Tomáš Klus mieri so svojou Cílovou skupinou opäť na Slovensko, kde odohrajú tri koncerty. A jeden z nich bude práve na humenskom amfiteátri.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Klus na minulom turné východ obišiel: Vynahradí si to u nás v Humennom!
Zdroj: Webnoviny.sk

Tomáš Klus ešte len nedávno ukončil slovenskú časť turné k albumu Proměnamě (2014), v rámci ktorej sa však nepredstavil v žiadnom meste na východnom Slovensku.

Dvadsaťosemročný rodák z Třinca vystúpi 13. augusta v pezinskom amfiteátri, 19. augusta v amfiteátri v Humennom a o deň neskôr v košickej Infiniti aréne.

„Keďže som počas môjho práve skončeného turné nemal možnosť ukázať sa aj ľuďom na východnom Slovensku, som rád, že im to môžem vynahradiť už o pár týždňov. Teším sa, samozrejme, aj do Pezinka,“ uviedol Klus.

Bývalý vrcholový športovec

Tomáš Klus vyrastal v hudobnom prostredí, no jeho cesta k piesňam nebola priama. Kedysi bol totiž vrcholovým športovcom. V roku 2002 získal zlatú medailu v modernom päťboji na majstrovstvách Európy pre dorast.

Debutoval albumom Cesta do záhu(d)by (2008). V tom istom roku bol ako predskokan na turné skupiny Chinaski a v roku 2009 získal prvého Anděla – v kategórii Objav roka.

Jeho druhou štúdiovkou je Hlavní uzávěr splínu (2009), za ktorú si prevzal zlatú platňu. V septembri 2011 uviedol na trh tretí štúdiový album Racek. S nahrávkou, ktorá obsahuje aj hit Pánubohudooken, dosiahol diamantovú platňu a získal napríklad Anděla.

V ankete Český slávik 2012 porazil v kategórii spevákov okrem iných aj legendárneho Karla Gotta. V ostatnom čase slávil úspechy so skladbou Cesta, ktorú nahral s kapelou Kryštof.

Jeho najnovší spomínaný album Proměnamě vyšiel v marci. Spevák, ktorý už má za sebou aj niekoľko filmových úloh, vychováva s manželkou Tamarou dcéru Josefínu.

Podarí sa mu zaplniť amfiteáter?

Počas vypredaných májových koncertov na Slovensku Tomáš dokázal, že je právom považovaný za jedného z najtalentova­nejších ľudí v hudobnej brandži za posledných päť rokov. Mnohé koncerty boli vypredané aj viac ako mesiac dopredu a počas nich rozdával radosť všetkým svojim fanúšikom.

Zdroj: webnoviny.sk/TASR

Tomáš Klus v minulom turné východ obišiel: Vynahradí si to u nás v Humennom!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM