Tomáš Šuhajda Rôzne

To myslíš vážne? Reagovala prekvapená Vaľová na slová predsedu MHK Humenné

Vedenie mesta spolu s MHK Humenné zorganizovali tlačovku, na ktorej sa hovorilo nielen o zrealizovanej rekonštrukcii zimáku, ale aj o ďalších plánoch s ním.

Ilustračný obrázok k článku To myslíš vážne? Reagovala prekvapená Vaľová na slová predsedu MHK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk

Na tlačovej besede, ktorá sa uskutočnila uplynulý týždeň na humenskom zimnom štadióne, boli prítomní zástupcovia vedenia mesta a rovnako tak aj vedenie hokejového MHK. Pre našincov menej známe meno je Marek Šmida, predseda MHK Humenné. Ten opísal rekonštrukčné práce, ktoré vykonal na vlastné náklady hokejový klub ako prenajímateľ zimáku a naznačil aj ďalšie plány. A na štadióne odzneli dokonca slová, ktoré prekvapili aj samotnú primátorku Humenného Janu Vaľovú.

Prvá etapa

Ako na tlačovke uviedol M. Šmida, klub investoval do štadióna minimálne 250 000 eur, no zároveň podotkol, že z ich pohľadu ide stále len o prvú etapu. „Po skončení sezóny chceme urobiť komplexnú rekonštrukciu nielen chladiaceho systému, ale vôbec energetiky na štadióne. To znamená, chceme pristúpiť k zmene systému chladenia na priame čpavkové chladenie, tak ako to dnes robí väčšina moderných štadiónov. A tým sa snažiť znížiť energetickú náročnosť z pohľadu financovania,“ uviedol predseda MHK.

Zdroj: TASR

To myslíš vážne?

Podľa jeho slov má klub pripravený väčší projekt, ktorý z humenského štadióna môže urobiť naozaj moderný stánok, ktorý napríklad, ak to bude komerčne zaujímavé, bude môcť fungovať s celoročnou prevádzkou.

Ako to po následnej otázke z radov novinárov upresnil, nemyslel tým alternatívne využívanie plochy, ale že by mohol byť na štadióne celoročne ľad. „To myslíš vážne?“ Zareagovala následne na tieto slová Vaľová.

Aj koncerty?

„Páči sa mi marketingovo myšlienka, že keď je vonku horúco, tak sa prídete schladiť na zimný štadión,“ povedal Šmida s tým, že ak by tento nápad nebol komerčne zaujímavý, majú pripravené ďalšie projekty, ako sa bude štadión v lete využívať.

„Takýto mestský štadión nemožno postaviť len na jednej činnosti, musí fungovať ako multifunkčná aréna. Bez toho to nejde,“ podotkol Marek Šmida.

Nadviazala na neho v tejto súvislosti aj Vaľová, podľa primátorky bude štadión potrebné technicky dovybaviť, aby ho bolo možné využívať aj na koncerty či iné veci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM