Zuzana Ročeňová Rôzne

Tešíte sa už na leto? Známa výletná loď Zemplín bude jazdiť aj túto sezónu

Letná sezóna už pomaly klope na dvere, okrem oddychu a rekreácie sa môžeme tešiť aj na tradičné výletné plavby loďou. Tá bude premávať aj napriek tomu, že tento rok máme nízku hladinu Šíravy.

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa už na leto? Známa výletná loď Zemplín bude jazdiť aj túto sezónu
Zdroj: Dnes24.sk

Loď Zemplín z prístavu Hôrka ponúkne návštevníkom už čoskoro prvé plavby po brehoch Zemplínskej šíravy. Ako nás informoval starosta obce Vinné Marián Makeľ, loď je už spustená na vode a je v prenájme.

„Aj napriek tomu, že je vodná hladina veľmi nízká výletná loď bude. Plavba loďou bude normálne fungovať, ako po minulé sezóny,“ povedal Makeľ.

Počas letnej dovolenky na Zemplínskej šírave majú návštevníci možnosť prezrieť si jej pobrežie z vyhliadkovej lode, ktorá premáva popri rekreačných strediskách Kaluža, Kamenec a otáča sa pri Paľkove.

V mesiaci jún sa plánujú realizovať plavby loďou najmä počas víkendov a cez týždeň to závisí od záujmu ľudí. Počas sezóny bude loď premávať od pondelka do nedele. Loď bude vychádzať z prístavu Šírava Hôrka o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 hod. a vracať sa späť do prístavu. Počas 45 – minútovej plavby sa nedá vystúpiť a nastúpiť na inom stredisku, ako na Hôrke. Kapacita lode je päťdesiat ľudí a minimum na jednu plavbu je desať pasažierov.

Foto: Dnes24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM