Krimi

Telefonát z miestneho smetiska na políciu: Našiel sa tu predmet, ktorý tvarom pripomína bombu!

V stredu krátko po 14-tej hodine správca miestneho smetiska v Humennom oznámil na linku 158, že pri úprave terénu bol nájdený predmet, ktorý tvarom pripomína bombu.

Ilustračný obrázok k článku Telefonát z miestneho smetiska na políciu: Našiel sa tu predmet, ktorý tvarom pripomína bombu!
Zdroj: TASR

„Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom po príchode na miesto zistila, že strojník buldozérom vyhrabal pri úprave terénu vojnovú muníciu,“ informovala Humenné 24 krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Hliadka miesto okamžite zabezpečila až do príchodu pyrotechnika. „Ten potvrdil, že ide o protitankovú mínu, ktorú zaistil a prevzal na likvidáciu,“ ozrejmila Migaľová.

Polícia v tejto súvilosti vyzýva občanov: „Aby pri výkopových prácach, rôznych úpravách terénov, či prechádzkach v lesoch dávali pozor a zvýšili opatrnosť v súvislosti s takými nálezmi. Ide predovšetkým o oblasti a miesta, na ktorých je väčšia pravdepodobnosť nálezu munície – pochádzajúcej z obdobia druhej svetovej vojny. V prípade nálezu zároveň žiadame občanov, aby s nájdenou muníciou nemanipulovali a okamžite kontaktovali políciu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM