Miroslav Pomajdík Krimi

Takto odhalili bankomatových zlodejov: Policajtom sa nezdal odev, v aute našli 200 000 €

Husársky kúsok sa podaril policajtom z Prešovského kraja, ktorí pri kontrole jedného auta objavili v kufri kazety z vylúpených bankomatov. Vo vnútri objavili 200 000 eur a následne zaistili celú posádku.

„Išlo o páchateľov, ktorí boli oblečení v čiernych odevoch, ktoré používajú SBS-ky, ale bez označenia,“ informoval policajný prezident Gašpar. Policajtom sa to nezdalo a začali kontrolovať, prečo nie sú označení. Pri celkovej prehliadke posádky a auta policajti objavili spomínané kazety s 200 000 eurami. Kontrolované auto bolo vybavené automatickým otáčaním tabuľky s evidenčným číslom vozidla. Tento systém sa najčastejšie dováža z Poľska.

Bankomatoví zlodeji vykradli 13 bankomatov a minulý týždeň v noci zo štvrtka na piatok sa pokúsili vykradnúť aj 14. bankomat. Ten však útoku odolal. Spolu si páchatelia odniesli 1,7 milióna eur. Ide o organizovanú skupinu. Koľko ľudí je do tejto trestnej činnosti zapojených sa ešte nepodarilo odhaliť. Policajti zatiaľ obvinili troch ľudí, ktorých stíhajú vo väzbe.

„Je isté, že boli použité kópie originálnych kľúčov, ktoré idú do bankomatu, boli pre páchateľov známe trezorové kódy a boli známe aj kódy od alarmov, ktoré chránia priestory, v ktorých sú bankomaty umiestnené,“ povedal Gašpar. Podotkol, že jedna súkromná bezpečnostná služba (SBS) sa starala o priestory a iná dopĺňala bankomaty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM