Rôzne

Tak ako to je v Yazaki? Vedenie spoločnosti reaguje na medializované info o nevídanom zákaze

Rozruch vyvolalo zverejnenie dokumentu na sociálnej sieti, kde sa píše o prísnom zákaze používania toaliet 30 minút pred koncom zmeny. Čo na to povedalo vedenie?

Ilustračný obrázok k článku Tak ako to je v Yazaki? Vedenie spoločnosti reaguje na medializované info o nevídanom zákaze
Zdroj: TASR

Yazaki striktne dementuje

Rozruch v michalovskej spoločnosti Yazaki Wiring Technologies Slovakia spôsobilo zverejnenie časti dokumentu na sociálnej sieti, v ktorom sa píše o prísnom zákaze používania toaliet 30 minút pred koncom zmeny. „Yazaki striktne dementuje informáciu o zákaze používania toaliet pre zamestnancov. Spoločnosť prijala opatrenia na zvýšenie pracovnej disciplíny a proti svojvoľnému a opakovanému, dlhodobému opúšťaniu pracovného miesta počas a hlavne pred koncom pracovného času,“ informovala o situácii manažérka oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti Iveta Veľasová. Zverejnené stanovisko na sociálnej sieti je podľa slov vedenia neoficiálnym dokumentom, ktorý mal slúžiť na interné účely.

Firma má problémy s disciplínou

Predseda odborovej organizácie Ľuboslav Kračanský potvrdil, že firma má dlhodobo problémy s disciplínou, preto vedenie prišlo s týmto opatrením, ktoré podľa jeho slov nebolo jedno z najšťastnejších. „Vedenie prišlo na to, že urobilo chybu. Dá sa povedať, že oni to tak nemysleli. Bolo to zle povedané svojim podriadeným,“ povedal Kračanský s tým, že riadiaci pracovníci to zle tlmočili, čo znamená, že vznikla komunikačná chyba. Potvrdil tiež, že stanovisko nebolo nikde na nástenke vo firme zverejnené.

Na toaletu ich pustia

Podľa slov Kračanského išlo o to, aby sa operátorom výroby zamedzilo vzďaľovať sa od svojho pracoviska v rámci pracovného času. Potvrdil, že ku koncu pracovnej zmeny vznikali problémy s tým, že niektorí ľudia využívali tento čas na fajčiarsku prestávku alebo sa šli prezliekať do šatne. „Predák pracovníka na toaletu pustí. Ide o to, aby každý svojmu priamemu nadriadenému povedal, kedy, čo chce a prečo. Tým pádom predák vie, kde toho človeka má,“ dodal Kračanský na margo problémov, ktoré vznikali vtedy, keď riadiaci pracovník nemal pri linke polovicu ľudí a nevedel, kde sa nachádzajú.

Podľa predsedu odborovej organizácie sa mu nikto zo zamestnancov nesťažoval, že nemohol ísť na toaletu. Spoločnosť zamestnáva v michalovskej fabrike, kde sa vyrábajú káblové zväzky pre automobilový priemysel, viac ako 3000 ľudí.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM