Tomáš Šuhajda Rôzne

Svetlo sveta uzrel nový klip z Humenného: Skladba s tajuplným odkazom!

Kamaráti z Humenného sa pred časom pustili do spoločného hudobného projektu a v týchto dňoch zverejnili nový videoklip. Natočený bol v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Svetlo sveta uzrel nový klip z Humenného: Skladba s tajuplným odkazom!
Zdroj: YouTube.com

Mira Seleckého môžu už Humenčania poznať z kapely .STEPASIDE., ktorej fanúšikovia sú vyznávačmi tvrdšej muziky. Podľa jeho vlastných slov sa mu však čím ďalej tým viac hromadili nápady na piesne, ktoré sa nehodili do koncepcie kapely.

Zrod nového projektu

„Prvé tieto piesne začali vznikať ešte v roku 2011, hrával som si ich však len sám pre seba. V roku 2013 som oslovil môjho dlhoročného kamaráta Romana, speváka a gitaristu humenskej kapely Next on the Edge a začali sme tieto piesne nacvičovať vo dvojici,“ prez­radil Miro. V roku 2014 odohrali ich prvé dva a zatiaľ jediné koncerty a to v Humennom a Sobranciach. Takto sa začal písať príbeh nového akustického projektu s názvom Face the Whisper.

Natáčali nad Kalváriou

Vlani začali pracovať na prvých spoločných nahrávkach a v tomto roku natočili videoklip k skladbe The Chance of Today, ktorý zverejnili v týchto dňoch. „Zhotovil ho pre nás Rusty Shepherd, strihu sa ujal Viktor Sýkora,“ doplnil Miro. Klip natáčali v Humennom nad kalváriou a v neďalekom lesíku.

Autor skladby nerád rozpráva o význame svojich textov. „Nechávam to na fantázii poslucháča, resp. na jeho asociácii piesne s vlastnými skúsenosťami. Verím však, že The Chance of Today (Šanca dnešného dňa, pozn. red.) dodá ľuďom trochu síl do prekonávania prekážok, ktoré im bránia tešiť sa zo života,“ uviedol M. Selecký.

Dvojica hudobníkov aktuálne pokračuje v nahrávaní ďalších piesní a veria, že ich už čoskoro budú mať možnosť odprezentovať aj v koncertnej podobe.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM