Rôzne

Šupler o dokončenom zimáku vo Vranove: Jedno z najväčších prekvapení v mojej kariére!

Zimný štadión vo Vranove nad Topľou, ktorý čaká na dokončenie od roku 2011, je už takmer hotový. A bude v celoročnej prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Šupler o dokončenom zimáku vo Vranove: Jedno z najväčších prekvapení v mojej kariére!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Tamojšia spoločnosť DEJ invest preinvestovala na stavbe približne 1,5 milióna eur. „Čakáme na posledné papiere, aby sme mohli ukončiť kolaudáciu a otvoriť zimný štadión pre verejnosť,“ uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii zástupca investora Jiří Zeman.

Prihlásených 120 detí!

Podľa jeho ďalších slov bude štadión v celoročnej prevádzke. Verejnosť ho bude môcť využívať približne osem hodín týždenne, prevažne počas víkendov. Pre návštevníkov pripravili prevádzkovatelia aj doplnkové služby ako bufet, šatňu či brúsenie korčúľ. Plocha je určená aj na výučbu žiakov materských a základných škôl. V súčasnosti je do prvého ročníka hokejovej triedy prihlásených približne 120 detí. Klub má pre ne k dispozícii zatiaľ 50 výstrojov. Pripravovať ich bude podľa Zemana kvalitný trénerský tím.

Ako uviedol primátor mesta Ján Ragan, vo Vranove nad Topľou zimný štadión nikdy nebol. „Bola tu len otvorená ľadová plocha. Sme radi, že okrem toho, že sa štadión dokončí, začne sa v našom meste hrať aj hokej,“ skonštatoval s tým, že v tejto súvislosti ide aj spoločenský rozmer, keďže sa tu budú stretávať mladí ľudia pri verejnom korčuľovaní či kultúrnych akciách. Vranovská samospráva bude na prevádzku zimného štadióna prispievať ročne sumou 150 000 eur. Mestskí poslanci zároveň schválili zmluvu na prevádzkovanie športoviska, ktoré by malo trvať 15 rokov.

Zdroj: TASR

Šupler: Nadštandard v Európe

„Dnes prežívam jedno z najväčších prekvapení vôbec vo svojej hokejovej a trénerskej kariére,“ uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii známy hokejový tréner Július Šupler. Ocenil, čo sa na štadióne udialo za také krátke obdobie. „Je to stánok, ktorý má vyššie parametre ako nadštandard v Európe, možno vo svete,“ povedal na margo kvalitného ľadu, úpravne vody či chladiacej techniky. „Nebýva zvykom ani v Kanade, aby bolo urobené v takejto tréningovej hale hľadisko,“ dodal. Trénerskému tímu je ochotný pomôcť radou či konzultáciou. Ako uviedol Zeman, so Šuplerom v tejto chvíli rokujú o tom, ako by spolupráca medzi nimi mohla vyzerať.

Spoločnosť DEJ invest na začiatku avizovala kompletné dobudovanie zázemia štadióna, taktiež šatní a cestných komunikácií. Mala zaobstarať technológiu na prevádzku ľadovej plochy, ktorá už funguje. Podľa Zemana sa na chladenie používa bezčpavková technológia, rolba je elektrická a na jedno nabitie dokáže zrealizovať 18 úprav ľadu. Hracia plocha má kanadské rozmery, čo je približne 56 × 26 metrov. Počet miest na sedenie je okolo 500, na státie približne 150. Športovisko bude prevádzkovať hokejový klub Vranov Bulls.

Ak nenastanú žiadne problémy, štadión by pre verejnosť podľa Zemana chceli otvoriť mikulášskou akciou v sobotu 3. decembra.

FOTO: Vo Vranove dokončili zimný štadión
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM