Rôzne

Super úspech: Študent z humenskej SOŠ polytechnickej obstál na takomto pohovore!

Až piati študenti v odbore informačné a sieťové technológie zo Strednej odbornej školy polytechnickej v Humennom sa pod vedením odborných učiteľov zúčastnili pohovoru so svetoznámou spoločnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Super úspech: Študent z humenskej SOŠ polytechnickej obstál na takomto pohovore!
Zdroj: SOŠ polytechnická Humenné

Z celého Slovenska sa na pohovor s Microsoftom v Bratislave prihlásilo 112 žiakov. Dostať sa naň však bolo možné až po vypracovaní rozličných úloh v aplikáciach spomínanej spoločnosti, pri ktorom museli prihlásení využiť svoje dlhoročné skúsenosti. Tretiaci Štefan Rapčo, Šimon Porvazník, Dominik Barnišin a druháci Patrik Bobaľa a Patrik Pristaš vypracovali tieto úlohy úspešne, a tak postúpili na pohovor.

Na pohovor v Bratislave si žiaci museli pripraviť krátku prezentáciu o sebe s použitím prisluchajúcej aplikácie. Táto prezentácia musela obsahovať úspechy žiakov, ako aj ich znalosti a motiváciu na ďalší rozvoj.

A do komunity Microsoft sa podarilo dostať aj Štefanovi Rapčovi z 3. A SOŠ polytechnickej v Humennom, ktorý je dnes úspešným študentom Študentského trénerského centra spoločnosti Microsoft.

Spravodajský portál Humenné 24 za školu informoval Anton Bača.

Na fotke: Štefan Rapčo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM