Aktualizované Krimi

Súd vzal talianskeho podnikateľa Antonina V. do predbežnej väzby!

Sudca košického krajského súdu vo štvrtok rozhodol o vzatí talianskeho podnikateľa Antonina V. do predbežnej väzby.

Ilustračný obrázok k článku Súd vzal talianskeho podnikateľa Antonina V. do predbežnej väzby!
Zdroj: TASR

Potvrdila to hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Anna Pančurová. Sudca tak vyhovel návrhu, ktorý v utorok (13.3.) podal krajský prokurátor. Prokuratúra začala vykonávať predbežné vyšetrovanie o európskom zatýkacom rozkaze. Antonina V. predviedli pred sudcu ozbrojení strážcovia, pôsobil vyrovnane a na novinárske otázky nereagoval.

Uznesenie o väzbe pre Taliana padlo na súde na neverejnom zasadnutí. „Väzba začala plynúť momentom jeho zadržania dňa 13. marca a vykoná sa v Ústave na výkon väzby v Košiciach. Sudca nevyhovel návrhu obhajoby a nenahrádza dôvody väzby písomným sľubom dohľadom probačného a mediačného úradníka ani peňažnou zárukou. Proti tomuto rozhodnutiu môže vyžiadaná osoba, resp. jej právny zástupca podať sťažnosť do troch dní od vyhlásenia tohto rozhodnutia na Najvyšší súd,“ uviedla Pančurová. Bezprostredne po uznesení sťažnosť podaná nebola.

„Bol som včera za klientom v cele predbežného zadržania, kde som sa ho pýtal, či sa chce vyjadrovať pre médiá ohľadne tejto záležitosti. Odpovedal mi, že nechce, a ani ma nesplnomocnil, aby som sa vyjadroval ja,“ uviedol právny zástupca zadržaného Jaroslav Hamza.

Hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko včera uviedol, že Antonino V. (1975) je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. „Podľa obvinenia sa od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky,“ dodal.

Účelom predbežnej väzby je podľa jeho slov zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenskej republiky tak, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze. Viac sa dočítate tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM