Samospráva

Súčasný už nestačí: V Humennom plánujú vybudovať nový mestský cintorín

Humenská samospráva plánuje vybudovať nový mestský cintorín. Na tieto účely schválila vo svojom rozpočte na aktuálny rok aj finančné prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku Súčasný už nestačí: V Humennom plánujú vybudovať nový mestský cintorín
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

„Súčasný cintorín už kapacitne nestačí, keďže je na ňom k dispozícii už len veľmi obmedzený počet miest, ktoré by boli vhodné na pochovávanie zosnulých,“ vysvetlila Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta.

Zriadená komisia

Podľa jej slov majú najmä starší ľudia problém s jeho dostupnosťou, takisto tam nie je možnosť vybudovať nové parkovisko. „Aj preto sa vedenie mesta rozhodlo zrealizovať myšlienku výstavby nového cintorína, na ktorý je predbežne určených 300 000 eur,“ vysvetlila Dochánová s tým, že financie majú byť použité najmä na výkup pozemkov. V rámci transparentného procesu prípravy a realizácie schválili pre tieto potreby poslanci aj vznik dočasnej Komisie na kúpu pozemkov.

Viacero alternatív

Mesto má v súčasnosti vybraných viacero lokalít, kde by mohol nový cintorín stáť. „Zisťujeme ich konkrétnych vlastníkov a snažíme sa, aby sa celý tento proces uskutočnil bez zbytočných zdržaní,“ skonštatovala Dochánová. Vytvorená komisia v spolupráci s príslušnými odbormi na mestskom úrade posúdi všetky lokality a vyberie tú najlepšiu.

Presný termín výstavby, rozloha a ceny pozemkov, či počty hrobových miest momentálne známe nie sú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM