Iné športy

Štvorica mladých humenských plavcov vyrazila do Srbska: Vyplávali 5 medailí

Traja plavci a jedna plavkyňa z PK Chemes vycestovali spolu s trénerom Mariánom Tomahoghom do Srbska. Dôvod? Medzinárodné preteky Young talent 2016.

Ilustračný obrázok k článku Štvorica mladých humenských plavcov vyrazila do Srbska: Vyplávali 5 medailí
Zdroj: PK Chemes Humenné

Medzinárodné plavecké preteky sa konali v meste Kikinda v srbskej Vojvodine 9. októbra. Reprezentanti Plaveckého klubu Chemes Humenné zviditeľňovali slovenské plávanie a zároveň i samotné mesto Humenné.

Martin Ján Vaceľ si domov doniesol tri zlaté medaily. Zvíťazil v polohovke na 100 metrov, v prsiarskej aj v motýlikovej päťdesiatke. Zuzana Pavlíková plávala zlatého motýlika na 50 metrov, 50 metrov voľným spôsobom doplávala na štvrtom a 100 metrov polohovku na šiestom mieste. Bronzový znak patril Borisovi Baricovi na 50 metrov a dve ôsme miesta dosiahol v polohovke na 100 metrov a motýliku na 50 metrov. Michalovi Pandošovi sa prešmykla bronzová medaila pomedzi prsty a 100 m polohové preteky zvládol na štvrtej pozícii. V znaku na 50 m mu namerali piaty najlepší čas a na 50 m voľným spôsobom bol štrnásty. Všetky disciplíny znamenali u všetkých plavcov ich osobné maximá.

Informácie pre spravodajský portál Humenné 24 poskytol PK Chemes.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM