Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ humenského gymnázia!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Ako hodnotia študenti humenského gymnázia svojich učiteľov, sme zisťovali priamo od nich. Kto si získal najväčšie sympatie študentov GAGLS?

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ humenského gymnázia!
Zdroj: Dnes24.sk

Gymnázium arm. gen. L. Svobodu alebo skrátene len GAGLS. Škola, ktorá v tomto roku oslávila svoje 70. výročie a ktorou tak prešli mnohé generácie študentov. Tak ako v minulosti, aj teraz na nej pôsobí i mnoho obľúbených učiteľov. My sme priamo medzi študentmi urobili menší prieskum. Zisťovali sme, kto je ich najobľúbenejším pedagógom.

Učiteľom, ktorý dostal v našej ankete najviac hlasov, je dejepisár Radoslav Turik. Presne deviati študenti zo štyridsiatich z rôznych tried ho označili za svojho najobľúbenejšieho učiteľa. Väčšine učarila jeho obrovská vášeň pre históriu, ktorú prenáša aj na svojich žiakov.

„Z tých, čo ma momentálne učia, neviem označiť nikoho za najlepšieho. On ma však učil ešte v prvom, na hodine vedel zaujať, bol vtipný a vedel kvalitne podať učivo,“ odôvodnila svoj výber jedna z maturantiek, ktorá označila R. Turika za svojho najobľúbenejšieho učiteľa. Podobne reagovala aj oslovená tretiačka, ktorá taktiež zvolila za svojho naj učiteľa obľúbeného dejepisára. „Vie podať výklad učiva tak, že si to ľahšie zapamätám. Navyše je vtipný a milý. Mám pred nim i rešpekt, lebo je dosť múdry.“

Samotný učiteľ zareagoval na svoje prvenstvo so všetkou skromnosťou. „Výsledky tejto ankety ma samozrejme tešia. Vnímam to, predovšetkým ako ocenenie svojej práce a zároveň vzťahu k študentom gymnázia. Dúfam, že sa mi aj naďalej bude dariť pozitívne vplývať na študentov a viesť ich k záujmu o dejiny, pretože to považujem za veľmi dôležitú vec,“ vyjadril sa pre Humenné 24 Radoslav Turik.

Čítajte tiež:

Svetoví lekári, arcibiskupi aj tváre šoubiznisu: TIETO známe mená drali lavice humenského gymnázia!

Priznania študentov GAGLS: Aj tieto veci zverejnili humenskí gymnazisti na Facebooku!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM