Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Šíravu

Zemplínska Šírava sa už asi od roku 1965 teší veľkej obľube kúpaniachtivých návštevníkov. Je považovaná za druhú najväčšiu priehradu na Slovensku a patrí k najteplejším oblastiam. Humenčania ju navštevujú s obľubou. Tu je 5 dôvodov, prečo sa sem oplatí ísť okúpať.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Šíravu
Zdroj: TASR

Zemplínska šírava ponúka na okúpanie sedem rekreačných stredísk. Kým na strane z obce Zalužice, Lúčky je kúpanie na vlastnú zodpovednosť, z druhej strany je pláž udržiavaná a poskytuje aj množstvo služieb. Výhod, využiť pláž, je hneď niekoľko.

1. Pokoj na pláži, aj vo vode

Ak nie ste fanúšikom prepchatých bazénov, Šírava je pre vás to pravé. Aj keď v horúčavách je tu množstvo návštevníkov, veľkosť pláže poskytuje dostatok priestoru na pohodový a pokojný relax. Plavci tu v teplej prírodnej vode nájdu dosť priestoru na svoju záľubu, na ktorú v preplnenom bazéne môžu zabudnúť.

2. Vstupné, ktoré vašej peňaženke neublíži

Keďže Šírava má až niekoľko stredísk, nájdete aj tie bezplatné pláže. Inde sa platí za auto počas dňa, vašu peňaženku to iste nezruinuje. Vstup na pláž sa líši. Na výber máte sedem stredísk, ale oveľa viac pláži v súkromnom vlastníctve.

3. Dostupné služby, aj zábava

Za prijateľné ceny sa môžete občerstviť v neďalekých stánkoch. Langoš, kofola, či pivo vás výjdu okolo dvoch eur. Deti sa zabavia na menšom detskom ihrisku. Na plážiach pod hotelmi si môžete požičať vodný bicykel a čas sa tu dá aktívne využiť aj na volejbalovom ihrisku.

4. Teplá voda

Kvôli výborným klimatickým podmienkam je Šírava považovaná za jednu z najteplejších vodných nádrž na Slovensku. Pravidelne je kontrolovaná aj hygienikmi. Kvalitu vody v tomto období vyhodnotili na výbornú.

5. Príjemný ostrovček – únik pred ruchom pláže

Na Lúči je lákadlom zaujímavý ostrovček. Ten nájdete pri pravom brehu vodnej nádrže. V okolí ostrova sa môžete vo vode ocitnúť často aj úplne sami. Ak vám stačia ešte sily, určite skúste plávať aj okolo neho, naskytnú sa vám pekné výjavy a vaša hlava zaručene zrelaxuje. Ak si na takýto plavecký výkon netrúfate, na ostrovček sa môžete vybrať aj pešo, pretože nedávno k nemu pribudol netradičný chodníček.

Prečítajte si tiež:

Čerstvý letný song a klip s nádychom mora: V hlavnej úlohe popri speváckom due sa ocitla Šírava!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM