Rôzne

Štadión sa opravuje, ako to bude s hokejom? List od zväzu a reakcia Vaľovej!

Po verejnom obstarávaní si víťazná firma prevzala stavenisko a na zimáku v Humennom začala oprava. Toto sú čerstvé info o nej i o hokeji v meste!

Ilustračný obrázok k článku Štadión sa opravuje, ako to bude s hokejom? List od zväzu a reakcia Vaľovej!
Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión v Humennom je zo známych dôvodov uzavretý od januára tohto roka. Začiatkom leta vyhlásila humenská radnica verejné obstarávanie na opravu havarijného stavu jeho strechy. „Spomedzi štyroch oslovených firiem ponúkla najvýhodnejšie podmienky michalovská spoločnosť UNIKO. Tá sa zaviazala, že rekonštrukciu zrealizuje za 438 000 eur, pričom pôvodná suma projektovej dokumentácie bola vyčíslená na 489 tisíc eur. Mesto teda opäť ušetrilo značnú sumu, a to 51 000 eur,“ informovala Michaela Dochánová z Tlačového a právneho referátu Mestského úradu (MsÚ) v Humennom.

Aké opravy čakajú zimák?

Víťazná firma si oficiálne v utorok prevzala stavenisko. Odštartovala tak rekonštrukcia. Práce budú podľa slov M. Dochánovej pozostávať z postupného odstránenia poškodenej PVC fólie zo strechy a plného klincovaného debnenia, ako aj nahradenia poškodenej tepelnej izolácie. „Po odstránení poškodených vrstiev strechy, cez ktorú prenikala dažďová voda, dostane nový šat nielen hydroizolačný systém, ale aj stropné nosníkové debnenie, elektroinštalácia a mantinely,“ doplnila Dochánová.

Má na to 120 dní

Víťazná firma má podľa Mariána Šalatu z Odboru výstavby a územného plánovania MsÚ 120 dní na zrealizovanie rekonštrukcie. Samotná oprava strechy by však mohla byť hotová už do konca septembra, k čomu sa podľa informácií z mestského úradu zaviazali aj jej predstavitelia.

„Ukončovacie práce na rekonštrukcii budú potom prebiehať už za plnej prevádzky zimného štadióna,“ dodala Dochánová.

Vaľová dostala list

Primátorka Humenného Jana Vaľová dostala nedávno list od funkcionárov Východoslovenského zväzu ľadového hokeja (VsZĽH). Podľa Michaely Dochánovej chceli vedieť, či sa MHK Humenné prihlási do nového ročníka 1. ligy starších a mladších žiakov a hokejových prípraviek.

„Ak rekonštrukcia strechy prebehne bez komplikácií a bude nám priať aj počasie, mali by naše mládežnícke celky, prípadne aj seniorskí hokejisti, ktorých účasť ešte zvažujeme, účinkovať už v nadchádzajúcom ligovom ročníku. Po dohode s VsZĽH sme rovnako, ako napríklad Bardejov, dostali výnimku a úvodné zápasy novej sezóny môžeme odohrať mimo nášho štadióna. Aj mnohé ďalšie kluby sú na tom podobne a prevádzku zimného štadióna spúšťajú až v septembri,“ skonštatovala Jana Vaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM