Rôzne

Športovec roka v Humennom? Prestížnu cenu dostane mladučká taekwondistka Natália

Je najmladšou držiteľkou čierneho pásu - poom a je zapísaná ako majsterka v taekwonde v Soule. Natália Chalčáková, Športovec roka v Humennom za rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku Športovec roka v Humennom? Prestížnu cenu dostane mladučká taekwondistka Natália
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva v Humennom hlasovali na svojom pondelkovom rokovaní o športových oceneniach, ktoré budú za rok 2016 v Humennom udelené.

Cenu Športovec roka získa mladučká taekwondistka Natália Chalčáková (nar. 2005). Tá je podľa návrhu na ocenenie najmladšou držiteľkou čierneho pásu – poom. Je úspešná nielen na Slovensku – niekoľkonásobná majsterka SR, ale aj na zahraničných súťažiach a je to majsterka v taekwonde v Soule. Druhým navrhovaným na toto ocenenie bol atlét Patrik Megela, o výsledku rozhodlo tajné hlasovanie mestských poslancov.

Tí hlasovali aj o ocenení Športový kolektív roka a to takisto medzi dvomi možnosťami. ŠK Štich Humenné U 15 alebo SZUŠ Via arto. Cenu napokon udelia umeleckej škole a teda víťazom športovo-tanečnej súťaže Dancestar Slovakia, ktorí postúpili na medzinárodné MS v chorvátskom Poreči a tam 2-krát stáli na najvyššom stupienku a získali titul Majstra sveta.

Tentoraz nebude udelené ocenenie Cena za rozvoj a podporu športu. Poslanci pri hlasovaní mohli vyberať z viacerých mien, no nikto nezískal potrebnú nadpolovičnú väčšinu.

Jana Vaľová odovzdá Cenu primátorky za rozvoj športu a cenu za reprezentáciu mesta Športovému klubu stolného tenisu (ŠKST) Humenné, futsalovému Angels Humenné a MHK Humenné.

Foto: hlasovanie poslancov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM