Rôzne

Športovcom roka 2013 je Marián Čišovský, kolektívom volejbalový ŠK Chemes!

Mestskí poslanci rozhodli v tajnej voľbe na poslednom zastupiteľstve o športových oceneniach. Športovec a kolektív roka sa v Humennom tento rok vyhlasujú vôbec po prvý raz!

Ilustračný obrázok k článku Športovcom roka 2013 je Marián Čišovský, kolektívom volejbalový ŠK Chemes!
Zdroj: TASR

Do 30. novembra 2013 mohli športové kluby, poslanci, ale aj široká verejnosť zasielať svoje nominácie na udelenie cien Športovec roka, Športový kolektív roka a Ceny za rozvoj a podporu športu.

Na magistrát prišlo 10 návrhov na individuálne a 4 na kolektívne ocenenie a na Cenu za rozvoj a podporu športu boli nominovaní traja kandidáti.

Posledné slovo mali poslanci prostredníctvom tajnej voľby. Hneď v prvom kole boli zvolení Športovec roka a Športový kolektív. Cena za rozvoj a podporu športu priniesla väčšiu drámu, v prvom kole získali Juraj Mauritz a Juraj Biga zhodne po 10 hlasov a v druhom kole zase obaja po 12 hlasov. Rozhodol tak žreb…

Športovcom roka 2013 sa stal futbalista Marián Čišovský (Viktoria Plzeň, Slovensko), Športovým kolektívom volejbalové družstvo mužov ŠK Chemes Humenné a Cena za rozvoj a podporu športu patrí Jurajovi Bigovi, spoluzakladateľovi nohejbalového klubu v Humennom.

Takto vyzerali nominácie

Cena športovec roka: Marián Čišovský (futbal), Tibor Hodbod (plávanie, kickbox), Milan Javorčík (volejbal), Marek Karch (kickbox), Dominika Karchová (kickbox), Igor Štefan (beh na bežkách so psom), Lenka Melničáková (ZŠ SNP, plávanie), Lea Diničová (ZŠ J. Švermu, plávanie), Laura Roháčová (tenis), Mária Lacová (fitnes).

Cena Športový kolektív roka: Plavecký klub Chemes Humenné (plávanie), ŠK Chemes Humenné (volejbal muži), ŠK Štich Humenné (futbal žiačky), Kickboxerský klub Bao Trieu (kickbox).

Cena za rozvoj a podporu športu: Ing. Juraj Mauritz (volejbal), Ing. Marián Mihók (nohejbal), Juraj Biga (nohejbal).

Športovcom roka 2013 v Humennom sa stal Marián Čišovský, kolektívom volejbalový
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM