Tomáš Šuhajda Rôzne

Spievajúci učiteľ z Vranova bojuje proti napätiu na Ukrajine: Svoj videoklip poslal Bielemu domu aj do Kremľa!

Dojemný videoklip učiteľa angličtiny, v ktorom účinkuje aj so svojimi študentmi z vranovského cirkevného gymnázia. Hlavným cieľom pesničky je vyjadriť podporu trpiacim na Ukrajine a apelovať na mierové riešenie konfliktov vo svete. Pozrite si klip vo videogalérii!

Ilustračný obrázok k článku Spievajúci učiteľ z Vranova bojuje proti napätiu na Ukrajine: Svoj videoklip poslal Bielemu domu aj do Kremľa!
Zdroj: YouTube.com

Na jednej strane hrozivé zábery z Ukrajiny a na druhej transparenty s popisom toho, ako by to malo vo svete vyzerať – ľudskosť, tolerancia, mier, úsmev, láska, rešpekt. A žiadna vojna či strach.

Autorom pesničky je učiteľ z cirkevného gymnázia vo Vranove nad Topľou Jozef Bubnár, ktorý neváhal tento videoklip s názvom Humanity (Ľudskosť) zaslať aj do Bieleho domu, Kremľa či do Európskeho parlamentu!

„Napätie na Ukrajine sa začalo od začiatku marca stupňovať a keďže je to len pár krokov od nás, začal som sa reálne báť, aby nevznikla tretia svetová… Mam dve malé dievčatká a posledné čo si v živote prajem je vidieť ich akýmkoľvek spôsobom trpieť,“ priblížil pre náš portál učiteľ, ale zároveň aj spevák, ktorého fanúšikovia poznajú pod menom B-Joey.

Skladbu nahrával v prvej polovici marca, na videu následne spolupracoval so štúdiom CubeArt Pictures a v týchto dňoch zhruba po dvoch mesiacoch video pustili von.

B-Joey si uvedomuje, že videoklip len ťažko niečo zmení a nebude mať zrejme žiadny vplyv… „Kto však nič nerobí, nič nepokazí… Môžem zomrieť s čistým svedomím, že svoj miniatúrny podiel k pokoju na zemi som odovzdal :-),“ dodal s nadhľadom tento učiteľ a spevák v jednej osobe.

Spievajúci učiteľ z Vranova bojuje proti napätiu na Ukrajine
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM