Kultúra

Špeciálny prehľad na marec pre Humenčanov: 5 lákadiel, o ktorých sa oplatí vedieť

Ani sme sa nenazdali a marec je tu. Najvyšší čas porozmýšľať, čo budete počas neho robiť. Predstavujeme vám 5 kultúrnych lákadiel, ktoré sa budú dať v našom meste zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Humenčanov: 5 lákadiel, o ktorých sa oplatí vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Prinášame špeciálny prehľad pre Humenčanov, ale aj ľudí z okolia nášho mesta. Vybrané sú v ňom podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás. Pozrieť si môžete 5 podujatí, ktoré odporúčame v marci u nás zažiť.

1.-4. marec, Vihorlatská knižnica: Týždeň slovenských knižníc

Vo Vihorlatskej knižnici v Humennom je počas Slovenského týždňa knižníc pripravených hneď niekoľko sprievodných akcií. Zážitkové čítania, vernisáž výstavy, autorské čítanie spidovateľky, beseda s kníhkupcom… Podrobný program nájdete tu!

8. marec o 17:00, Dom kultúry: Podvodníčky

Divadelná hra v rusínskom jazyku v podaní Divadla Alexandra Duchnoviča z Prešova. Hra „Podvodníčky“ súčasnej ukrajinskej autorky Natálie Uvarovej je plná neočakávaných zvratov, komických situácií i prekvapivého rozuzlenia.

Peniaze vládnu svetu… Získať sa dajú nielen poctivou prácou, ale aj účasťou v rôznych súťažiach či reality šou. Pre jeden z takýchto spôsobov sa rozhodnú aj dve mladé ukrajinské devy. Tie reagujú na oznam americkej milionárky, ktorá sa rozhodne darovať celý majetok najsympatickejšiemu lesbickému páru bývalého ZSSR. Situácia sa zamotáva, keď Američanka, pôvodom tiež Ukrajinka, príde na Ukrajinu…

12. marec o 19:00, Dom kultúry: Aj muži majú svoje dni

Situačná komédia. Hrajú: Branislav Deák, Ján Jackuliak / Marián Mitaš, Gregor Hološka, Milan Bahúl. Réžia: Martin Mňahončák.

Porozumieť ženám? Nemožné(?). Nahliadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení sa svetu žien a riešenia dilemy: s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien a ich večných mánií. Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod.

15. marec o 17:30, Kino Fajn: Expedičná kamera

Filmový festival Expedičná kamera je celovečerné premietanie filmov o dobrodružstve, divokej prírode, poznávaní nového, o extrémnych zážitkoch a športoch. Obvykle štvorhodinové pásmo filmov z celého sveta zavíta počas februára až apríla do viac ako 200 miest v ČR i na Slovensku. A nevynechá ani Humenné.

19. marec o 16:00, Dom kultúry: Smejko a tanculienka

Pre deti! Veselá pesničková fantázia s kúzlami a pesničkami ako Vlk a kozliatka, Červená čiapočka, Budkáčik a Dubkáčik, Hruška. Okrem rozprávkových pesničiek si prídu na svoje aj tí úplne najmenší s pesničkami Nonono tytyty, Hej rup, do toho, Hádaj hádaj… A s novinkou Šmucko Knoflik. Na záver mini diskotéka s tanečnými peckami ako Drobec, Kačací tanec, Prepáč, prosím… ďakujem a Máme tu leto. Na úplný záver spoločné fotky so všetkými chrobáčikmi.

zdroj: MsKS Humenné

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM