Rôzne

Sninské rybníky sú na sezónu pripravené: Kedy otvorí brány obľúbené biokúpalisko?

Je biokúpalisko v rekreačnej oblasti Sninské rybníky vašou obľúbenou letnou lokalitou? Vieme, kedy sa v prípade priaznivého počasia začne tohtoročná sezóna! A aké sú novinky pre toto leto?

Ilustračný obrázok k článku Sninské rybníky sú na sezónu pripravené: Kedy otvorí brány obľúbené biokúpalisko?
Zdroj: TASR

Letná sezóna na Biokúpalisku v rekreačnej oblasti (RO) Sninské rybníky sa začne v prípade priaznivého počasia asi o mesiac, presnejšie 11. júna.

Na prípravu areálu pred začiatkom sezóny boli použité finančné prostriedky vo výške 5 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa radnice Eva Mihaliková. „V doterajších sezónach sme na základe prieskumu požiadaviek našich návštevníkov vyriešili všetky ich priania. Nespokojnosť je naďalej v ubytovacích kapacitách,“ uviedla hovorkyňa s tým, že v tejto súvislosti nastáva zlepšenie v podobe nového súkromného zariadenia.

Obnova zariadení

Počas sezóny budú môcť návštevníci využiť nové gastronomické služby, čakajú na nich tiež obľúbené ležadlá. „Počas prípravy na tohtoročnú sezónu sa personál zariadenia zameral na obnovu všetkých športových, doplnkových a technologických zariadení, ktoré to po päťročnej prevádzke potrebovali,“ povedala Michalíková. Namontované by mali byť už aj dva membránové filtre v hodnote 10 000 eur, ktoré budú zachytávať mikročastice. Podľa slov vedúceho oddelenia rekreačných a športových služieb Štefana Čusa je nová investícia potrebná pre zvýšenú návštevnosť zariadenia.

Za lístok zaplatíme viac

Ceny vstupného v RO Sninské rybníky boli podľa Mihalikovej od začiatku zrekonštruovaného zariadenia poddimenzované. „Aj preto sa pristúpilo k miernemu navýšeniu. Naďalej sú však ceny veľmi priaznivé a množstvo zliav nájdu návštevníci v cenníku aj po jeho úprave,“ informovala.

Biokúpalisko Sninské rybníky sa v roku 2015 stalo Najproduktom cestovného ruchu Prešovského samosprávneho kraja. Areál využíva technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Patrí medzi prvé svojho druhu na Slovensku. Doteraz navštívilo zariadenie viac ako 400 000 rekreantov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM