Krimi

Smrteľná dopravná nehoda v Humennom: Chodec na priechode zrážku s autom neprežil

Na humenských cestách sa odohrala tragická udalosť. Humenčan (†59) podľa polície prechádzal po priechode pre chodcov, keď do neho narazil fiat riadený Miroslavom (21) takisto z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Smrteľná dopravná nehoda v Humennom: Chodec na priechode zrážku s autom neprežil
Zdroj: TASR

V Humennom na Ul. Jasenovskej došlo v utorok ráno o pol deviatej k dopravnej nehode, pri ktorej na následky zranenia zomrel miestny muž.

„21-ročný vodič Miroslav z Humenného viedol osobné motorové vozidlo značky Fiat Punto po miestnej komunikácii, pričom po prejdení križovatky ulíc Jasenovská, Valaškovská a SNP sa plne nevenoval riadeniu vozidla a neskoro spozoroval 59-ročného Jána, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Miroslav vozidlom narazil do tohto chodca, následkom čoho Ján spadol na vozovku a utrpel poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Škoda na vozidle bola podľa jej slov predbežne vyčíslená na 1 500 eur. Dopravnú nehodu vyšetruje kriminálna polícia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom. „Jej vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, kde na základe dôkazov zároveň vzniesol obvinenie vodičovi Miroslavovi,“ poznamenala Migaľová s tým, že zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody v tomto prípade na dva až päť rokov. „Obvinený muž je stíhaný na slobode,“ doplnila policajná hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM