Rôzne

Slovenské more Humenčanov stále láka: 10 dôvodov, pre ktoré jazdíme na Šíravu

Šírava. I keď dávno nie je z pohľadu mnohých tým, čím bývala, počas leta priláka k svojim brehom tisícky Humenčanov. Tí k nej jazdia za oddychom, zábavou aj všakovakými zážitkami.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské more Humenčanov stále láka: 10 dôvodov, pre ktoré jazdíme na Šíravu
Zdroj: TASR

Šíravu, zemplínske more, netreba na východe a vôbec na Slovensku nikomu predstavovať. A aj keď známa vodná nádrž v očiach viacerých už nie je to čo bývala, stále ju možno považovať za obľúbené letovisko a to aj pre Humenčanov. A nielen preto, sa nachádza iba niekoľko kilometrov od nášho mesta…

Prečítajte tiež: Jedinečný FOTO návrat do leta v roku 1970: Šírava ako top turistická oblasť v Československu!

Atrakcie na vode i na súši

Centrom diania sa Šírava stáva pochopiteľne počas leta. A odnášajú sa z nej nezabudnuteľné zážitky. Zažiť ich možno pri vodných radovánkach, člnkovaní, na vodných bicykloch, skútroch, lyžovaní na vode, no svoje o nich vedia hovoriť aj takí rybári s úlovkami v rukách.

Okrem toho je možné si aj toto leto vychutnať krásy Šíravy z výletnej lode. Rekreačné plavidlo brázdi vody tejto priehrady už vyše 20 rokov. Zemplínska šírava má na Slovensku ideálne podmienky aj pre jachting. Posádky jácht na šíravských vlnách nie sú vždy milionári oplývajúci bohatstvom. Jachtári z Jachtklubu Zemplínska šírava si postavili sami aj svoju centrálu v prístave na Medvedej hore. Šíravu obľubujú aj potápači, pre viacerých je slovenské more srdcovkou.

Prečítajte si tiež: Už teraz si značte do kalendárov: 5 top podujatí na Domaši počas tohto leta

Budú aj retro zážitky

A pokračovať môžeme špecialitkami na toto leto. Amfiteáter na Zemplínskej šírave zase ponúkne bohatý program. Na svoje si prídu i priaznivci motocyklov. Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v retro štýle. Nebudú chýbať už tradičné letné akcie, avšak obce Vinné, Kaluža a Klokočov pripravili pre návštevníkov Zemplínskej šíravy aj niekoľko noviniek. Čakajú vás aj stanovačky na pláži ako pred mnohými rokmi a ľudia, ktorí sa oblečú v retro štýle, budú mať vstup na pláž zdarma.

Okrem toho sa to na Šírave bude hemžiť krásnymi ženami. Obľúbené letovisko i počas tejto sezóny spozná svoju kráľovnú krásy. Po roku sa tak opäť blížia nezabudnuteľné momenty, ktoré známa priehrada ponúka tým, ktorí si ju obľúbili počas horúcich letných dní.

Pozrite si v galérii špeciálny foto prehľad 10 dôvodov, prečo Šírava v lete stále láka!

Parádne fotky zo Šíravy: 10 dôvodov, prečo nás stále láka
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM