Rôzne

Skvelý úspech študentov SOŠT Humenné: Na súťaži eletrotechnikov získali prvé dve miesta!

Zúčastnili sa tímovej súťaže na východe a domov si priniesli prvé dve miesta. Takýto úspech zaznamenali v marci študenti z SOŠ technickej v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech študentov SOŠT Humenné: Na súťaži eletrotechnikov získali prvé dve miesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Východoslovenská distribučná po 10-krát organizovala tímovú súťaž partnerských škôl z Prešovského a Košického samosprávneho kraja pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka z elektrotechnic­kých študijných odborov. A v konkurencii 17 tímov z piatich stredných odborných škôl PSK a KSK súťažili aj štyri tímy zo Strednej odbornej školy technickej (SOŠT) v Humennom. Informuje o tom škola na svojej internetovej stránke.

A darilo sa im naozaj parádne! Prvé dve miesta obsadili práve tímy z humenskej školy. Tím TEF – TECH v zložení Tomáš Geľatko, Enrik Soták, Lukáš Suško s koordinátorom Jozefom Krídlom získal 1. miesto a Jantex – team v zložení Boris Kakuta, Valér Hudák, Lukáš Stemnický s koordinátorom Milošom Krupom sa zaradil hneď za nich.

Témou súťaže bola “Učebná pomôcka pre energetikov“. Súčasťou zadania bol návrh a zhotovenie modelu učebnej pomôcky, na ktorej bude možné názorne vysvetliť a demonštrovať niektoré javy a procesy spojené s výrobou, prenosom, distribúciou alebo spotrebou elektrickej energie. Finále súťaže sa uskutočnilo v priestoroch Slovenského technického múzea Solivar – Prešov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM