Rôzne

Sezóna medvedieho cesnaku: Kde v okolí Humenného si lahôdku z prírody môžete nazbierať?

Medvedí cesnak niektorí zbierajú pre jeho liečivú silu, iní pre využitie v kuchyni. Jeho kvality dobre poznajú aj Humenčania. Ak chcete túto zdravú pochúťku nájsť, môžete cestu spojiť s výletom do neďalekého okolia. Kde ju napríklad nájdete?

Ilustračný obrázok k článku Sezóna medvedieho cesnaku: Kde v okolí Humenného si lahôdku z prírody môžete nazbierať?
Zdroj: Dnes24.sk

Cesnak medvedí je bratranec obyčajného bežného kuchynského cesnaku – ale v účinkoch liečivosti sa nedá zahanbiť. Je dokonca oproti klasickému cesnaku jemnejší, obsahuje enzýmy, viac aktívnych liečivých látok a množstvo vitamínu C. Po dlhej zime dokáže organizmus dať do poriadku zvnútra a nabudiť ho do nového fungovania. Svoje o tom dobre vedia aj Humenčania.

Kde ho môžete v okolí Humenného nájsť? Zaiste majú ľudia v rôznych kútov okresu svoje miestečka, podľa našich informácií rastie v niektorých obciach napríklad pri Laborci (trebárs v Brekove).

Za akési bašty medvedieho cesnaku však môžeme bezpochyby označiť dve miesta v našom širšom okolí. Tým prvým je park v Strážskom (odkiaľ pochádza aj naša fotogaléria) a to druhé, kde sa medvediemu cesnaku taktiež náramne darí, je pod hradom Čičva.

Keď sa rozhodnete kuchtiť s medvedím cesnakom, buďte opatrný. Znižuje krvný tlak, takže to s jeho konzumáciou netreba ani preháňať. Pri zbieraní si ho tiež ľahko môžete zameniť s jedovatou konvalinkou.

Prečítajte si tipy na chutné a zdravé recepty, v ktorých je hlavnou ingredienciou práve medvedí cesnak.

Medvediemu cesnaku sa v neďalekom Strážskom darí priamo v parku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM