Rôzne

Samospráva investuje do Chemlonského internátu: Čo sa už urobilo a aké sú plány?

Známa budova v centre Humenného, ktorá bola postavená v roku 1968, prechádza obnovou. V tzv. Chemlonskom internáte konkrétne prebieha výmena okenných výplní.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva investuje do Chemlonského internátu: Čo sa už urobilo a aké sú plány?
Zdroj: MsÚ Humenné

Výmena starých pôvodných okien za nové plastové okná sa uskutočnila v dvoch etapách. „V rámci prvej etapy projektu s názvom „Výmena okenných výplní v objekte internátu 26. novembra 1“ na prelome rokov 2016/2017, bolo vymenených 38 okien a 38 balkónových dverí v nebytových priestoroch budovy na 1. a 2. poschodí. Finančné náklady vtedy predstavovali sumu 26 878,20 eur,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Ukončená 2. etapa

Ako uviedla ďalej, 14. júla tohto roku začala humenská samospráva s realizáciou druhej etapy, ktorej sa zhostila spoločnosť BSV STAV, s.r.o., ktorá vymenila spolu 44 okien a 44 balkónových dverí v nebytových priestoroch na 3. poschodí a v nájomných bytoch na ôsmom poschodí. „Celková suma druhej etapy výmeny okenných výplní, ktorá bola ukončená 9. augusta, sa vyšplhala do výšky 30 500,60 eur,“ doplnila.

Ďalšie plány

Humenská radnica chce podľa M. Dochánovej postupne pokračovať vo výmene okien na zostávajúcich poschodiach v Chemlonskom internáte aj v rámci ďalších etáp. „Okrem toho Mesto plánuje v budove internátu údržbu vykurovacích telies, ktorá spočíva vo výmene a montáži nových ventilov na radiátory. Navyše chystá radnica aj výmenu rozvodov tepla a teplej vody v suteréne budovy,“ dodala Dochánová.

Chemlonský internát

Budova nazývaná Humenčanmi ako „Chemlonský internát“ sídliaca v centre mesta v blízkosti Mestského úradu, bola postavená v roku 1968 a kedysi slúžila ako jedna z ubytovní pre zamestnancov bývalého Chemlonu. Takmer 500 lôžková budova sa do majetku Mesta Humenné zaradila v roku 1994 a odvtedy sa z nej postupom času stávala polyfunkčná budova. Tvoria ju tak dnes nebytové priestory (prízemie – 4. poschodie) a nájomné byty (5. – 8. poschodie).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM