záruba martin Rôzne

S technikou sa bližšie zoznamujú aj humenskí škôlkari

(TASR) - K prvým humenským škôlkarom, ktorí sa začali v útlom veku zoznamovať s modernými technológiami počas vzdelávacieho procesu, patria zverenci Materskej školy na Partizánskej ulici.

Najväčšia škôlka v Humennom a druhá najväčšia na území Prešovského samosprávneho kraja získala v týchto dňoch do daru dve počítačové zostavy s farebným dizajnom a softvérom vytvoreným priamo pre výučbu detí v predškolskom veku.
Dve počítačové zostavy KidSmart Early Learning Programme dostala škola spomedzi 20 ďalších záujemcov zo Slovenska na základe projektu spoločnosti IBM. Vzdelávanie detí prostredníctvom IT technológií má na starosti jeden z pedagógov, ktorý absolvoval odborné školenie.
„Táto novinka sa u nás veľmi rýchlo udomácnila. Tým, že sú klávesnica, myš a monitor súčasťou farebnej zostavy, je zo strany detí o ňu veľký záujem,“ povedala pre TASR riaditeľka materskej školy Ľubov Morochovičová. Dodala, že počítače sú určené hlavne pre škôlkarov vo veku štyri až šesť rokov.
Podľa Morochovičovej slov sa vzdelávanie realizuje prostredníctvom špecifických výučbových programov a metodického materiálu zameraného na spoznávanie farieb, rozvoj logického myslenia či počítanie. Školské zariadenie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta s vlastnou právnou subjektivitou navštevuje takmer 200 detí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM