Tomáš Šuhajda Rôzne

S kapelou ho podal cez melódiu v novom singli: Vypočujte si príbeh muzikanta z Humenného

Splnil si jeden veľký životný sen. A Humenčan Peter Uher vyjadril tento svoj príbeh spolu s kapelou pomocou hudby v novom singli. Ešte ste ho nepočuli?

Ilustračný obrázok k článku S kapelou ho podal cez melódiu v novom singli: Vypočujte si príbeh muzikanta z Humenného
Zdroj: Dnes24.sk

Hudbe sa začal venovať v pätnástich rokoch ako samouk, o rok na to už založil humenskú metalovú kapelu Daybreak, s ktorou sa mu podarilo vydať album a aj jedno EP. Peter Uher. Rodák z Humenného, ktorý začal neskôr hrať s kapelou Too Many Fingers. „Potom som išiel študovať do Košíc na štátne konzervatórium a na FHPV do Prešova. Začal som sa venovať viac vážnej hudbe a jazzu a to som potom pretavil do muziky, ktorú robím teraz,“ priblížil nadaný gitarista a skladateľ. Petra môžu mnohí Humenčania poznať aj vďaka tomu, že v minulosti učil v tomto meste na umeleckých školách Múza a Via Arto.

Obľubuje fúzie hudobných žánrov a typické je to aj pre kapelu Inside Group, ktorej je členom. Hoci ide o skúsených hudobníkov, spoločná kapela je na scéne ešte len krátko a vedia, že majú pred sebou dlhú cestu. Petrovi sa však už jeden veľký životný sen splnil. „A to tým, že môžem v živote robiť to čo ma veľmi baví a napĺňa,“ vysvetlil. A o tom je nový singel kapely, ktorého je práve on hlavným hrdinom. „Pesnička Jolly je príbehom muža, ktorý je šťastný so svojím životom. Je očarený tým, že môže robiť to, čo ho v živote naozaj baví. Vybral som si durovú melódiu, ktorá hovorí o radosti a kráse. Použil som opäť iný zvuk gitary a nechali sme aj viac priestoru saxofónu.“ Ak ste singel s názvom Jolly ešte nepočuli, môžete tak urobiť hneď teraz pod článkom.

Kapela si uvedomuje, že to, čo hrajú, je okrajový žáner. „Nie sme rádiovka, preto sa ani nebudeme snažiť dostať do relácií, kde ide kopa komerčnej hudby. Skôr chceme osloviť relácie určené na prezentáciu takejto hudby. Je nezmysel to dávať do všetkých rádií, ešte by si ich poslucháči mysleli, že počujú džingel,“ vysvetlil rodák z Humenného. A čo jeho ďalšie plány v rámci svojho hudobného príbehu? "Chcel by som ešte hrať veľa skutočne dobrých zmysluplných koncertov. Ciele sú, ale ukáže čas či do nejakého dôjdeme, alebo sa zastavíme v strede cesty.“

Foto: archív kapely

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM