Rôzne

Rušňovodiči nezabúdajú na svojho kolegu: V depe mu odhalili pamätnú tabuľu

Rušňovodiči si uctili v Humennom pamiatku svojho kolegu Pavla. Ten pred rokom tragicky zahynul po zrážke vlaku s kamiónom.

Ilustračný obrázok k článku Rušňovodiči nezabúdajú na svojho kolegu: V depe mu odhalili pamätnú tabuľu
Zdroj: TASR

V humenskom depe bola na jeho počesť odhalená pamätná tabuľa. „Bol to chlap veľmi ľudský, usmievavý, ochotný pomôcť každému,“ povedal Martin Stanovský zo Základnej organizácie Federácie strojvodcov SR Humenné. Podľa jeho slov by chceli podobnú tabuľu osadiť aj na mieste tragédie, potrebujú na to povolenie. Na počesť svojho kolegu už v júli zorganizovali aj futbalový turnaj, v ktorého tradícii chcú pokračovať.

Zodpovedná práca

Podľa slov prezidenta Federácie strojvodcov SR Dušana Kašu sú rušňovodiči vysoko profesionálni ľudia a urobia všetko pre to, aby ochránili tých, ktorí sedia za nimi. „Samotné predpoklady na to, aby som mohol robiť rušňovodiča, sú dosť vysoko nastavené, čo chceme, aby boli tak nastavené. Ten človek ide dennodenne z domu do práce s tým, že je, poviem to obrazne, jednou nohou v hrobe a druhou nohou v base,“ vysvetlil na margo ich trestnoprávnej zodpovednosti.

Vyšetrovanie prebieha

K tragickej zrážke vlaku s kamiónom došlo vlani v úseku Petrovce nad Laborcom – Michalovce. Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vyšetrovanie tejto udalosti naďalej prebieha. Polícia čaká na výsledky znaleckého dokazovania. „Až po získaní a preštudovaní znaleckého posudku z odboru cestnej dopravy, vyšetrovateľ PZ v danej veci rozhodne,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM